Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Τσεσμέ – Λαυρίου

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του, στη γραμμή Λαύριο – Τσεσμέ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της «Aegean Sea Ways» με έδρα τη Σμύρνη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη η εταιρεία προχώρησε σε ναύλωση πλοίου από ουκρανική εταιρεία, ενώ ο προγραμματισμός για

την εκκίνηση της γραμμής ήταν αρχικά στις 2 Ιουνίου, αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες δημιούργησαν καθυστέρηση στην έναρξη της σύνδεσης των δύο λιμανιών.

Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι 7 ώρες. Το πλοίο θα αναχωρεί στις 22.00 από το Τσεσμέ και θα φθάνει στο Λαύριο στις 6.00 της άλλης ημέρας, αντίστοιχα θα αναχωρεί στις 22.00 από το Λαύριο και θα φθάνει στο Τσεσμέ στις 6.00 της επόμενης μέρας.

Το πλοίο είναι μήκους 191 μ. και έχει πιστοποιηθεί από το Lloyd’ s Register. Η χρονολογία κατασκευής του είναι το 1989 και θα μεταφερθεί στα ναυπηγεία του λιμανιού του Χαϊντάρ Πασά για επισκευαστικές εργασίες.

Θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, αυτοκίνητα, φορτηγά και containers, καθώς και τροχήλατα εμπορεύματα ειδικών διαστάσεων λόγω της μεγάλης χωρητικότητας και του ύψους του γκαράζ.

Να σημειωθεί ότι, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας είναι ο επιχειρηματίας Bulent Ipek, ενώ την εκπροσώπηση της στην Ελλάδα έχει αναλάβει η «ΣΤΕΦΜΑΡ ΕΠΕ».

The post Από τα μέσα Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Τσεσμέ – Λαυρίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα