Αποζημίωση 12 εκατ. και “ένεση” ρευστότητας 255,5 εκατ. στις πορτογαλικές SATA Air Açores και Azores Airlines

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την κρατική στήριξη, ύψους 12 εκατ. ευρώ, στην SATA Air Açores – Sociedade Açoriana de Transportes Aéreos SA («SATA Air Açores») ως αποζημίωση λόγω ζημιών που υπέστη ως άμεσο αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Επιπλέον, ενέκρινε το ποσό των 255,5 εκατ. ευρώ ως πρόσθετη στήριξη ρευστότητας στην πορτογαλική αεροπορική εταιρεία.

Ταυτόχρονα, η Κομισιόν επεκτείνει τη συνεχιζόμενη

εμπεριστατωμένη έρευνα για άλλα μέτρα στήριξης για να εκτιμήσει εάν τα προγραμματισμένα μέτρα αναδιάρθρωσης της Πορτογαλίας υπέρ της SATA είναι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις σε προβληματικές εταιρείες.

Η Margrethe Vestager, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, δήλωσε: «Τα μέτρα που εγκρίναμε σήμερα, ύψους περίπου 270 εκατ. ευρώ, θα επιτρέψουν στην Πορτογαλία να παρέχει άμεση υποστήριξη στις SATA Air Açores και Azores Airlines για να εξασφαλίσουν τις αεροπορικές συνδέσεις εντός και προς τις Αζόρες.

Ταυτόχρονα, επεκτείναμε τη συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με τη συμμόρφωση προηγούμενων μέτρων υπέρ των αεροπορικών εταιρειών. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε στενή επαφή με τις πορτογαλικές αρχές σε αυτό το πλαίσιο».

Η SATA Air Açores και η Azores Airlines, μαζί με τη SATA – Gestão de Aeródromos, ανήκουν στον όμιλο SATA, ο οποίος ελέγχεται από την περιφερειακή κυβέρνηση των Αζορών.

Οι δύο αερομεταφορείς παρέχουν υπηρεσίες επιβατικών και εμπορευματικών αεροπορικών μεταφορών εντός των Αζορών και από και προς διάφορους εθνικούς και διεθνείς προορισμούς.

Η SATA Air Açores επικεντρώνεται σε πτήσεις που συνδέουν νησιωτικές περιοχές, ενώ η Azores Airlines πραγματοποιεί κυρίως πτήσεις από και προς την ηπειρωτική Πορτογαλία και διεθνείς προορισμούς.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αναλάβει υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας («PSO») σε εσωτερικά δρομολόγια και ορισμένα δρομολόγια προς την ηπειρωτική χώρα για να διασφαλίσουν τη σύνδεση των νησιών Αζόρες.

Τέλος, η SATA – Gestão de Aeródromos διαχειρίζεται τα μικρά τοπικά αεροδρόμια των Αζορών.

Β. Βεγιάζη

The post Αποζημίωση 12 εκατ. και “ένεση” ρευστότητας 255,5 εκατ. στις πορτογαλικές SATA Air Açores και Azores Airlines appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα