Δίκαιες οι αντιδράσεις για τα πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό, υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών

Δίκαιες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις για τα πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις πολιτών, αλλά και δημάρχων για τη λειτουργία πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε: «Έχουν απόλυτο δίκιο, γιατί χρησιμοποιήθηκε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

ένα κομμάτι οδοποιίας που πληρώθηκε από τον ελληνικό λαό για να μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή άλλων έργων, άλλων παραχωρήσεων, σε κάποιες τιμές και με κάποιους όρους που δεν είχαν καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία ή με τις δυνατότητες που έχουν οι πολίτες για να μετακινηθούν».

Αυτό που είναι αυταπόδεικτο – συνέχισε ο υπουργός – είναι ότι «δυστυχώς και το ΤΑΙΠΕΔ και όσοι είχαν προγραμματίσει αυτήν την ιδιωτικοποίηση, την παραχώρηση της Εγνατίας, κινήθηκαν στο ίδιο και σε χειρότερο μοντέλο παραχώρησης από τις συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητόδορμων της χώρας».

«Όλοι γνωρίζουν ότι κάθε δίμηνο-τρίμηνο είχαμε διαπραγμάτευση και διαφωνία με τους θεσμούς για την Εγνατία και όλοι γνωρίζουν ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή -παρότι ήταν συμφωνημένο – επιχειρήθηκε να εξαιρεθεί η Εγνατία από το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα των διοδίων, που η δική μας κυβέρνηση προχωρά για υλοποίηση σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας», επισήμανε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι η Εγνατία Οδός βρίσκεται σε φάση ιδιωτικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ.

The post Δίκαιες οι αντιδράσεις για τα πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό, υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα