Έγινε η πρώτη δοκιμή του ηλεκτρικού 5θέσιου «ιπτάμενου ταξί» κάθετης απογείωσης και προσγείωσης

Η γερμανική startup Lilium προχώρησε στην πρώτη δοκιμή ενός πλήρους ηλεκτρικού 5θέσιου «ιπτάμενου ταξί» κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, το οποίου φιλοδοξεί την προσεχή δεκαετία να το δει να «τρέχει» μέσα στις πόλεις.

Η εταιρεία, με έδρα το Μόναχο, ελπίζει να μπορέσει να δρομολογήσει μια πλήρως λειτουργική υπηρεσία ταξί με το «Lilium Jet», σε διάφορες πόλεις, ως το 2025.

Τα χαρακτηριστικά

Το «Lilium Jet» ξεχωρίζει από

άλλα παρόμοια αεροσκάφη. Η καμπίνα του έχει σχήμα αυγοειδές τοποθετημένη σε ένα σύστημα προσγείωσης με ένα ζευγάρι παράλληλων, ασύμμετρων πτερυγίων.

Τα πτερύγια είναι εφοδιασμένα με 36 ηλεκτρικούς αεριωθούμενους κινητήρες, που γέρνουν προς τα πάνω για κάθετη απογείωση και προς τα εμπρός για οριζόντια πτήση. Δεν έχει ουρά, πηδάλιο, έλικες ή κιβώτιο ταχυτήτων.

Όταν ολοκληρωθεί, το Lilium Jet θα μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα έως και 300 300 χλμ./ώρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του πρωτότυπου ηλεκτροκίνητου διθέσιου αεροσκάφους κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) έγινε το 2017 και έκτοτε -σύμφωνα με την Lilium- έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία αρκετές επιτυχείς πτήσεις.

Να σημειωθεί ότι, η γερμανική startup δεν είναι η μόνη εταιρεία που σχεδιάζει «ιπτάμενα ταξί». Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά προγράμματα ηλεκτροκίνητων αεροσκαφών εν εξελίξει σε ολόκληρο τον κόσμο, από ονόματα όπως η Airbus, η Boeing, η Joby Aviation, η Bell κ.ά.

The post Έγινε η πρώτη δοκιμή του ηλεκτρικού 5θέσιου «ιπτάμενου ταξί» κάθετης απογείωσης και προσγείωσης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα