Η Scania εισέρχεται στην αγορά σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών βαρέων οχημάτων

Στην ίδρυση της Erinion, μιας νέας εταιρείας με ειδίκευση στις λύσεις ιδιωτικής και ημιδημόσιας φόρτισης, προχώρησε η Scania, θέλοντας να βοηθήσει στην μετάβαση των μεταφορών στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Στοχεύοντας σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, τα 40.000 προγραμματισμένα σημεία φόρτισης της Erinion ως το 2030 θα συμβάλουν σημαντικά στην προβλεπόμενη ανάγκη της Ευρώπης για 240.000 – 265.000 σημεία φόρτισης για περίπου 230.000 ηλεκτρικά φορτηγά.

Εκτιμάται ότι, ως και το 90% της ενέργειας για ηλεκτρικά

φορτηγά θα φορτίζεται στους εν λόγω σταθμούς, ανάλογα με τη χρήση του οχήματος (μακρινές, περιφερειακές ή αστικές επιχειρήσεις). Τα σημεία τοποθέτησης των φορτιστών περιλαμβάνουν αποθήκες, τερματικούς σταθμούς ή κέντρα από τα οποία αναχωρούν τα οχήματα και στα οποία επιστρέφουν.

Τα «ηνία» της Erinion αναλαμβάνει ως διευθύνων σύμβουλος ο Jonas Hernlund, πρώην Chief Commercial Officer στην Einride, ο οποίος θα συνεπικουρείται από προσωπικό το οποίο έχει θητεύσει σε εταιρείες όπως η Tesla, η Google και το Spotify.

Αρχικά, η νέα εταιρεία θα έχει παρουσία στην αγορά της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, ενώ το «άνοιγμά» της και σε νέες αγορές θα γίνει εν ευθέτω χρόνο.

Όπως επισημαίνεται, «Οι λύσεις της Erinion θα δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες να μεταβούν απρόσκοπτα σε στόλους βαρέων οχημάτων μηδενικών εκπομπών. Αυτό θα είναι ένας βασικός παράγοντας για την εκπλήρωση της φιλοδοξίας της Scania να είναι ηλεκτρικό το 50% του όγκου των πωλήσεών της στην Ευρώπη έως το 2030».

Το άρθρο Η Scania εισέρχεται στην αγορά σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών βαρέων οχημάτων εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-scania-eiserchetai-stin-agora-stathmon-fortisis-ilektrikon-vareon-ochimaton.htm
Τυχαία Θέματα