Η Κομισιόν επέβαλε απαγόρευση εισόδου σε φορτηγά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τι ισχύει για τα λιμάνια

Μέχρι χτες φημολογείτο, ωστόσο έγινε πράξη. Η Κομισιόν αποφάσισε να επιβάλει απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη σε φορτηγά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ενώ παράλληλα μπλοκάρει την πρόσβαση ρωσικών εμπορικών πλοίων σε ευρωπαϊκά λιμάνια.

Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο νέο -το 5ο κατά σειρά- πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποφασίστηκε:

-Η απαγόρευση πρόσβασης σε ρωσικά

πλοία και πλοία ρωσικής εκμετάλλευσης στα λιμάνια της ΕΕ. Ορισμένες εξαιρέσεις θα καλύπτουν βασικά προϊόντα, όπως γεωργικά και τρόφιμα, ανθρωπιστική βοήθεια και ενέργεια.

-Προτάθηκε η απαγόρευση των ρωσικών και λευκορωσικών οδικών μεταφορών. Αυτή η απαγόρευση θα περιορίσει δραστικά τις επιλογές στη ρωσική βιομηχανία για την απόκτηση βασικών αγαθών.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρόταση για απαγόρευση των οδικών μεταφορών στις εν λόγω χώρες, έρχεται μετά από έντονη φημολογία ότι 4 χώρες της Βαλτικής επρόκειτο να προτείνουν στην Κομισιόν την εν λόγω λύση.

Β. Βεγιάζη

The post Η Κομισιόν επέβαλε απαγόρευση εισόδου σε φορτηγά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τι ισχύει για τα λιμάνια appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα