«Πυροσβεστική» παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας. Καλεί σε διάλογο COSCO, DPORT και εργαζόμενους

Σε μια «πυροσβεστική» παρέμβαση προχώρησε χθες το βράδυ το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (COSCO, ΣΕΠ / PCT, DPORT, ΕΝΕΔΕΠ, κ.α.) σε διάλογο την Δευτέρα 2 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, υπό την προϋπόθεση ότι στο μεσοδιάστημα θα λειτουργούν ομαλά οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά.

Μετά την

συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργείου Ναυτιλίας, αναμενόταν η απόφαση, κυρίως της ΕΝΕΔΕΠ, αν θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, με ανοικτό το λιμάνι και με δεδομένο ότι νωρίτερα αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, το έτερο σωματείο στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά κάλεσε «το κράτος να προστατεύσει τις δουλειές τους».

Στην ανακοίνωση σημειώνει ότι αποτελεί το αντιπροσωπευτικό όργανο των εργαζομένων, εκπροσωπώντας άνω των 1.200 εργαζομένων του λιμανιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σχετικά πρόσφατων αρχαιρεσιών.

Τονίζει ότι βρίσκεται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των εταιριών, με στόχο το ταχύτερο δυνατόν τη συμφωνία και υπογραφή της νέας ΣΣΕ, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικά οφέλη για όλους και διαρκή εργασιακή ειρήνη, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «θλιβερή πραγματικότητα το γεγονός ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά, τελεί το τελευταίο διάστημα διαρκώς σε ομηρία μιας ηχηρής μειοψηφίας που για το μόνο για το οποίο δεν ενδιαφέρεται, είναι η προώθηση και η επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας».

The post «Πυροσβεστική» παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας. Καλεί σε διάλογο COSCO, DPORT και εργαζόμενους appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα