«Σήμερα έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων στην Αθήνα», υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών

Για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα έργα υποδομών που ξεκινούν το 2021, καθώς και τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε λιγότερα από 850 λεωφορεία στην Αθήνα

και ότι σήμερα κυκλοφορούν 1.250, δηλαδή μέσα σε 18 μήνες υπήρξε αύξηση σχεδόν 40%.

Στη Θεσσαλονίκη δε, από 230 λεωφορεία, όπως ανέφερε, σήμερα κυκλοφορούν περίπου 450, αριθμός – ρεκόρ για τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επισήμανε ότι, σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο, τα δρομολόγια αυξήθηκαν κατά 3.000 ημερησίως, αναφέρθηκε στην ανάθεση έργου στα ΚΤΕΛ και δήλωσε ότι σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας επιπλέον 300 νέα λεωφορεία δεκαετίας μέσω leasing.

«Συνεχίζουμε βήμα βήμα την προσπάθεια, ώστε να έχουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που πραγματικά αξίζουν στους Έλληνες πολίτες. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι ο στόλος είναι παλιός, ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα. Δεν μας ικανοποιεί η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, για αυτό προσπαθούμε ημέρα με την ημέρα να τη βελτιώνουμε», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφέρθηκε επίσης στις 609 προσλήψεις που θα ολοκληρωθούν, μετά την τελική έγκριση από το ΑΣΕΠ, αλλά και στο μεγάλο διαγωνισμό που θα δρομολογηθεί επίσης στις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να έρθουν καινούργια λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση μείωσε ξανά την τιμή του εισιτηρίου στο 1,20 ευρώ, από 1,40 που την είχε αυξήσει η προηγούμενη.

The post «Σήμερα έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων στην Αθήνα», υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα