Πιάστηκε μεθυσμένος ενώ είχε πιει πριν από 7 ώρες - Τι είχε συμβεί;

Ένας δημοτικός υπάλληλος καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μετά από μια νύχτα υπερβολικής κατανάλωσης μπύρας.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων παγκοσμίως, με τις αρμόδιες αρχές όλων των χωρών να προχωρούν σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης, αλλά και στην επιβολή αυστηρών προστίμων, με στόχο τη μείωση του φαινομένου.

Στην

Ελλάδα, το όριο για να θεωρείται κάποιος οδηγός υπό την επήρεια μέθης είναι 0,50 γρ./λτ. σε περίπτωση αιμοληψίας ή 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα. Οι προβλεπόμενες ποινές ξεκινούν από τα 200 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τη φυλάκιση, σε συνδυασμό με χρηματικό πρόστιμο έως και 2.000 ευρώ.

Τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια απίστευτη ιστορία μέθης που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το χρονικό διάστημα που το αλκοόλ παραμένει στον ανθρώπινο οργανισμό. Πρωταγωνιστής είναι ένας δημοτικός υπάλληλος από την πόλη Πω της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, παρόλο που είχε σταματήσει να πίνει αρκετές ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο 30χρονος άνδρας ελέγχθηκε από την αστυνομία γύρω στις 3 το μεσημέρι και διαπιστώθηκε ότι είχε 1,2 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, πολύ πάνω από το νόμιμο όριο. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει τεράστια ποσότητα μπύρας την προηγούμενη νύχτα, ξεκινώντας από τις 4 το απόγευμα και συνεχίζοντας μέχρι τις 8 το πρωί.

Συνολικά, υποστήριξε ότι είχε πιει περίπου 12 λίτρα μπύρας, ποσότητα που ισοδυναμεί με 48 κουτάκια των 250 ml. Παρά την υπερβολική αυτή κατανάλωση, ο άνδρας δήλωσε ότι δεν ένιωθε μεθυσμένος όταν αποφάσισε να οδηγήσει.

Η απερισκεψία του αυτή είχε σοβαρές συνέπειες. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο δικαστήριο δύο ημέρες μετά τη σύλληψή του και καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή. Η ποινή του επηρεάστηκε από το γεγονός ότι είχε ήδη έξι καταδίκες στο ποινικό του μητρώο, συμπεριλαμβανομένης μίας για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Επιπλέον, φέρεται να συμπεριφέρθηκε βίαια κατά τη σύλληψή του, γεγονός που επιδείνωσε τη θέση του.

Αυτή η υπόθεση αναδεικνύει για άλλη μια φορά τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ακόμη και αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια, τόσο για τον ίδιο τον οδηγό όσο και για τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα