Στο ευρωπαϊκό “μικροσκόπιο” μπαίνει η εξαγορά της Transat από την Air Canada

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια εις βάθος έρευνα για να αξιολογήσει την προτεινόμενη εξαγορά της Transat από την Air Canada.

Η Κομισιόν ανησυχεί ότι η προτεινόμενη συναλλαγή ενδέχεται να μειώσει τον ανταγωνισμό στις υπηρεσίες επιβατικών αεροπορικών μεταφορών μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και του Καναδά.

Σύμφωνα με την Margrethe Vestager, υπεύθυνη για θέματα ανταγωνισμού, «Η Air Canada και η Transat είναι οι δύο κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν ένα ευρύ δίκτυο δρομολογίων μεταξύ

Ευρώπης και Καναδά.

Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά εάν η προτεινόμενη συναλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά τον ανταγωνισμό σε αυτές τις αγορές οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές, μειωμένη ποιότητα ή λιγότερες επιλογές για ταξιδιώτες που πραγματοποιούν υπερατλαντικές πτήσεις.

Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή, ειδικά σε αγορές που πλήττονται σοβαρά από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, αλλά η επιστροφή στις κανονικές και υγιείς συνθήκες της αγοράς πρέπει να βασίζεται σε αγορές που παραμένουν ανταγωνιστικές».

Να σημειωθεί ότι, οι αεροπορικές Air Canada και Transat αποτελούν τον πρώτο και ο δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο προγραμματισμένων υπηρεσιών αεροπορικής μεταφοράς επιβατών μεταξύ ΕΟΧ και Καναδά. Από κοινού, τα δίκτυά τους, περιλαμβάνουν 29 διαδρομές μεταξύ Ευρώπης και Καναδά.

Πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις σε αυτές τις γραμμές που χρησιμοποιούνται τακτικά από επιβάτες από 10 χώρες του ΕΟΧ, δηλ. το Βέλγιο, την Κροατία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

The post Στο ευρωπαϊκό “μικροσκόπιο” μπαίνει η εξαγορά της Transat από την Air Canada appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα