Την κατασκευή μεγάλου Βιομηχανικού Πάρκου με έδρα το λιμάνι του Πειραιά διερευνά η Κίνα
Γεύμα εργασίας, με τιμώμενο πρόσωπο την Α.Ε., τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng, και θέμα «Πειραιάς: Η ζωτική κινητήρια δύναμη στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού», παρέθεσαν η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ).
Να σημειωθεί ότι, το γεύμα αποτελεί την έναρξη μιας νέας σειράς εκδηλώσεων που τιτλοφορούνται «Διεθνοποιώντας το Ναυτιλιακό Κέντρο του Πειραιά», με στόχο την υποστήριξη της συνεχούς ανάπτυξης του Πειραιά
Ο Γιώργος Ξηραδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική ναυτιλία στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, ενώ, αναφερόμενος στον τραπεζικό ναυτιλιακό δανεισμό από την Κίνα, παρατήρησε ότι, αν και έχει μετασχηματιστεί, η έκθεση των κινεζικών τραπεζών στη χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας είναι μόλις 3 δισ. δολ. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί την εγκατάσταση νέων τραπεζών στο χώρο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης, αφού, αφενός αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο πλοιοκτησίας στον κόσμο, αφετέρου δε διαθέτει το κατάλληλο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξει τη λειτουργία τους.
Ο Πειραιάς είναι κάτι περισσότερο από ένα πλοιοκτητικό κέντρο, τόνισε ο κ. Ξηραδάκης. Είναι ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. Εκτός από τις 970 εταιρείες πλοιοκτησίας και διαχείρισης πλοίων, υπάρχουν συνολικά 3.300 εταιρείες συνδεδεμένες με τη ναυτιλία, που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο ναυτιλιακό κέντρο, το οποίο αποτελεί τη ζωτική κινητήρια δύναμη στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Οι προοπτικές συνεργασίας αυτών των εταιριών που στελεχώνονται με προσωπικό με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και των προμηθευτών ναυτικού εξοπλισμού με τα κινεζικά ναυπηγεία, αποτελούν σημαντικό στόχο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ναυτιλιακού κέντρου Πειραιώς.
Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του ΕΒΕΠ, αναφέρθηκε στην επένδυση της COSCO στον Πειραιά, που έδωσε ώθηση στο λιμάνι, το οποίο βρίσκεται σήμερα στην 4η θέση της κατάταξης των λιμένων της ΕΕ και στην 9η θέση διεθνώς στον Δείκτη Ναυτιλιακών Κέντρων Xinhua-Baltic (ISCD).
Πρέπει να «χτίσουμε» στα συναισθήματα εκτίμησης, που διατηρεί η κινεζική επιχειρηματική κοινότητα προς την ελληνική ναυτιλία, αλλά και στις γιγάντιες επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών στα κινεζικά ναυπηγεία τόνισε ο κ. Κορκίδης. Ο Πειραιάς μπορεί να είναι το «Dry Port» μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος οποιουδήποτε Master Plan για την ελληνική οικονομία, καθώς και την τοπική κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.
Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng παρουσίασε τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας και μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με τις ευκαιρίες που προσφέρει το νέο πλάνο ανάπτυξης της Κίνας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία.
Η καινοτομία αποτελεί την κύρια κινητήρια δύναμη της οικονομικής της ανάπτυξης με μια σειρά επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων στους τομείς τις έρευνας και της υψηλής τεχνολογίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ο νόμος για τις ξένες επενδύσεις και τα διοικητικά μέτρα για επενδύσεις στο εξωτερικό από κινέζικες επιχειρήσεις που συμβάλουν σημαντικά στη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου ολοκληρωμένης ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ η πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας ανέρχεται στο 5,2% για το 2023, ενώ ο Πρέσβης ανέφερε τα τρία κύρια χαρακτηριστικά της, την ανθεκτικότητα, τις δυνατότητες και τη ζωτικότητα.
Τα αναπτυξιακά σχέδια της Κίνας θα φέρουν νέες ευκαιρίες για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Πρέσβη, στους τομείς των εισαγωγών ελληνικών προϊόντων, της αύξησης στον αριθμό τουριστών στην Ελλάδα, της μεταφοράς των αγαθών της από τα ελληνόκτητα πλοία και στη μετατροπή του Πειραιά σε ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο με τη δημιουργία διεθνούς κόμβου logistics.
Επιπροσθέτως, ανέφερε τη δυνατότητα διερεύνησης κατασκευής ενός μεγάλου βιομηχανικού πάρκου με έδρα το λιμάνι του Πειραιά.
Ο κ. Λασκαρίδης αναφέρθηκε στην ανισορροπία των επενδύσεων των δύο χωρών, αφού οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν επενδύσει στην Κίνα πάνω από 60 δισ. δολ., μέσω της κατασκευής και επισκευής πλοίων, ενώ η Κίνα, μέσω της Cosco, δεν έχει επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολ. Επιπροσθέτως, δεδομένης της θέσης της Ελλάδας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, η συνεργασία των δύο χωρών πρέπει να τυγχάνει πολύ προσεκτικού χειρισμού. Η εξαγωγή έξυπνων τεχνολογιών στην Κίνα, καθώς και η επένδυση σε ελληνικές start-up εταιρείες, είναι κλάδοι που μπορούν να αποφέρουν αμοιβαία οφέλη.
Ο κ. Προκοπίου επικεντρώθηκε στην πορεία της Κίνας τα τελευταία χρόνια και την απόσταση που έχει καλύψει για να μειώσει το κενό με τον δυτικό κόσμο. Τόνισε ότι πρέπει να παρακολουθούμε τα επιτεύγματά της και να προσπαθούμε με σκληρή δουλειά να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Η μεγάλη εικόνα μετράει, τόνισε ο κ. Προκοπίου.
Το άρθρο Την κατασκευή μεγάλου Βιομηχανικού Πάρκου με έδρα το λιμάνι του Πειραιά διερευνά η Κίνα εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Συμμαχία MEGA με ΑΝΤ1 στα σκαριά
- Τupperware: Τρίτο διαδοχικό "λουκέτο" πολυεθνικής στη Βοιωτία
- Όμιλος Motor Oil: Τιμά γυναίκες που πρωταγωνιστούν
- Οι δέκα πόλεις όπου έχουν κατοικίες οι πολύ πλούσιοι
- ΓΣΕΕ: Αιφνιδιαστικό "λουκέτο" στο εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα
- Η Tesla στο στόχαστρο των ΗΠΑ για…ξεβιδωμένα τιμόνια
- Ηρεμεί μετά τον «σεισμό» Πάουελ το πετρέλαιο-Σταθεροποιείται το φυσικό αέριο
- Νέος πρόεδρος της Super League 2 ο Μαρτσούκος
- ΓΣΕΕ: Στηρίζει τις απεργίες των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης
- Φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών απέδωσαν οι αγρότες κλείνοντας συμβολικά με τα τρακτέρ τους τις ράγες του ΟΣΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις metaforespress
![Βιομηχανικού Πάρκου, Πειραιά, Κίνα,viomichanikou parkou, peiraia, kina](https://images32.inewsgr.com/4841/48411714/tin-kataskevi-megalou-viomichanikou-parkou-me-edra-to-limani-tou-peiraia-meleta-i-kina-160.jpg)
- Τελευταία Νέα metaforespress
- Την κατασκευή μεγάλου Βιομηχανικού Πάρκου με έδρα το λιμάνι του Πειραιά διερευνά η Κίνα
- Eurostat: Στο 1,4% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο δ’ τρίμηνο του 2022
- Μ. Σχοινάς: Η Κομισιόν θα συνδράμει την Ελλάδα όπου χρειαστεί μετά τo σιδηροδρομικό δυστύχημα
- Η ΓΕΦΥΡΑ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
- Για ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα συστήματα αεροναυτιλίας κάνει λόγο η ΕΝΗΜΑΕΚ
- Η Volta Trucks αναζητά 250 εκατ. δολ. πριν την έναρξη της IPO το 2024
- Η οδήγηση φτιάχνει τη διάθεση… υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με έρευνα
- Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον σιδηρόδρομο, επιθυμία για επανεκκίνηση δρομολογίων ως τα τέλη Μαρτίου
- “Πρωταθλητής” το diesel στα φορτηγά το 2022, στο 0,6% το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων
- Ο MEDISYN προχωρά στην ψηφιοποίηση των logistics, εγκατέστησε το Entersoft WMS
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Barclays: «Κόβει» την πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου το 2023 - Αιτία η ανθεκτική ρωσική προσφορά
- Twitter: Ο Έλον Μασκ ζήτησε συγγνώμη σε ανάπηρο υπάλληλο που απέλυσε και τον προσέλαβε ξανά
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα οκτώ ψέματα του Γ. Γεραπετρίτη – Σεβασμός σε όσους χάθηκαν
- Ελληνική Λύση: Εάν η ΝΔ δεν ήταν κυβέρνηση, η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν καλύτερη
- Κέντρο Αθήνας: Επεισόδια στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη – Επτά συλλήψεις
- Παγκόσμιες Έρευνες της PwC με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας: Women in Work Index και Global Empowerment Index
- Η Tesla στο στόχαστρο των ΗΠΑ για…ξεβιδωμένα τιμόνια
- Τράπεζες: Προωθούν τραπεζικές χρεώσεις με συνδρομή λογαριασμού
- Πλεύρης για Τέμπη: Νοσηλεύονται 13 τραυματίες – 7 σε ΜΕΘ
- Γιατί η Γερμανία διαθέτει ασφαλή τρένα