Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της απόφασης για τα αρχαία στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αιτήσεις ακυρώσεως της απόφασης για την προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, με τις υπ΄αρ.2560/2022 και 2561/2022 Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ απορρίφθηκαν δύο διαδοχικές αιτήσεις ακυρώσεως που υποβλήθηκαν από 29 συνολικά σωματεία, ενώσεις προσώπων

και φυσικά πρόσωπα κατά της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη προσωρινής απόσπασης και επαναφοράς των αρχαιοτήτων στο σταθμό «Βενιζέλου», στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, το ΕΒΕΘ, το οποίο είχε ασκήσει παρέμβαση στις παραπάνω υποθέσεις επιδιώκοντας την απόρριψη των αιτήσεων ακυρώσεως, δήλωσε ότι «αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο από το σκεπτικό αυτών και παραιτείται από κάθε διεκδίκηση των δικαστικών δαπανών που του επιδικάστηκαν».

Το άρθρο Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της απόφασης για τα αρχαία στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
to-ste-aperripse-tis-aitiseis-akyrosis-tis-apofasis-gia-ta-archaia-ston-stathmo-venizelou-tou-metro-thessalonikis.htm
Τυχαία Θέματα