5 μικροί τρόποι με τους οποίους υποτιμάς τον σύντροφό σου και νομίζεις ότι το κάνεις για καλό

Αυτές οι μικρές συμπεριφορές που καταλήγουν να υποτιμούν τον σύντροφό σου και νομίζεις ότι το κάνεις για καλό

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι η υποτίμηση του άλλου είναι 2-3 ξεκάθαρα πράγματα. Όταν μιλάμε προσβλητικά, όταν είμαστε φανερά κακοποιητικοί και όταν δεν του δείχνουμε ποτέ την αγάπη μας. Αυτά είναι τα προφανή.

Υπάρχουν όμως και αυτοί οι μικροί ύπουλοι τρόποι που συχνά παρερμηνεύουμε ως νοιάξιμο αλλά που τελικά είναι παρεμβατικότητα και έλλειψη σεβασμού. Μήπως κάνεις (ή σου κάνουν) κάποιο από τα ακόλουθα;

Αμφισβητείς τις επιλογές του

Και μιλάμε για τις απλές

και καθημερινές. Δεν συμφωνείς με τα ρούχα που επιλέγει να βάλει, κρίνεις κάθε διατροφική του επιλογή και νομίζεις ότι εσύ ξέρεις καλύτερα. Είναι αυτή η κλασική στάση που υιοθετούν πολλοί άνθρωποι, όταν φέρονται στο ταίρι τους λες και είναι ένα ανήλικο για το οποίο θα αποφασίζουν οι ίδιοι.

Διορθώνεις τα γραμματικά λάθη

Εντάξει, άνθρωποι είμαστε και θα διορθώσουμε κάποιον που λέει «αυτό είναι ειλικρινή». Αν όμως το κάνεις συνέχεια και διοχετεύεις στη σχέση σου τη δασκάλα που κρύβεις μέσα σου, καταλήγεις απλώς να υποτιμάς και να μειώνεις αυτόν που είναι μαζί σου.

Έχεις πάντα μία συμβουλή

Είναι τρομερό το πόσο εύκολο μας είναι να μοιράζουμε συμβουλές, χωρίς καν να μας ζητηθεί. Το θέμα είναι ότι συνήθως προτρέπουμε (ή αποτρέπουμε) κάποιον να κάνει κάτι, με βάση τη δική μας προσωπικότητα και τη φάση ζωής μας. Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε συμβουλές, ακόμα και αν εξασκούμε τη δουλειά του ψυχολόγου. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε μία σχέση είναι να ακούμε, να είμαστε παρόντες και να πούμε τη δική μας οπτική, εάν και εφόσον μας ζητηθεί.

Σύγκριση, σύγκριση, σύγκριση

Είσαι παιδί και οι γονείς σου σε συγκρίνουν με τα αδέρφια σου. Είσαι μαθητής και ο δάσκαλος σε συγκρίνει με τον απουσιολόγο της τάξης. Μάντεψε τι κάνει όλο αυτό στην ψυχολογία σου. Μάντεψε πώς νιώθει κάποιος όταν τον συγκρίνεις με τις πρώην σχέσεις σου ή με κάποιον που θαυμάζεις. Εάν δεν παίρνεις αυτά που θέλεις από τη σχέση, μπορείς πάντα να χωρίσεις.

Κάνεις μονόλογο, και όχι διάλογο

Ή μιλάς πάνω του ενώ προσπαθεί να ολοκληρώσει τη σκέψη του. Όταν επικοινωνούμε μέσα από τον διάλογο, οφείλουμε να σεβόμαστε αυτά που λέει ο άλλος και να τα ακούμε, ακόμα κι αν δυσκολευόμαστε να συμφωνήσουμε ή να τα δεχτούμε. Ο μονόλογος επίσης δείχνει ότι μας ενδιαφέρει μόνο να ακουστούμε και όχι να ακούσουμε και την οπτική του άλλου.

jenny.gr

The post 5 μικροί τρόποι με τους οποίους υποτιμάς τον σύντροφό σου και νομίζεις ότι το κάνεις για καλό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 μικροί τρόποι με τους οποίους υποτιμάς τον σύντροφό σου και νομίζεις ότι το κάνεις για καλό,