H ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι – Δείτε live

Ομιλία πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο Περιστέρι

Δείτε ζωντανά:

Ο Τσίπρας προτάσσει την κοινωνική ατζέντα
Με ανένδοτο μέχρι τις κάλπες, μετά και την επικύρωση της εκτροπής από τους «156 εκβιαζόμενους βουλευτές της ΝΔ» κατά την ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας απαντά ο Αλέξης Τσίπρας,

την ώρα που ξεκινά εξόρμηση στο λαό με την προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό του Περιστερίου.

Η αιφνιδιαστική «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα για αποχώρηση από τις ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι τις κάλπες ώστε για να «μην νομιμοποιήσουμε μία κυβέρνηση έκπτωτη και την εκτροπή», όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήρθε ως αποκορύφωμα της θεσμικής αντεπίθεσης που επιχειρεί εδώ και έξι μήνες η Κουμουνδούρου με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών και την επιχείρηση συγκάλυψής του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η σκέψη αποχώρησης από το νομοθετικό έργο στη Βουλή τριγυρνούσε καιρό το μυαλό του κ. Τσίπρα, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν σε χθεσινή συνεδρίαση στο γραφείο του στη Βουλή. Πρόκειται για ένα ύστατο μέσο πίεσης προς τον κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να ανακοινώσει άμεσα ημερομηνία εκλογών. «Την απάντηση στο δίλημμα Δημοκρατία ή εκτροπή θα την δώσουν 10 εκατ. Έλληνες και όχι 156 ενδεχομένως εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ζητώντας την διάλυση της Βουλής και την άμεση προκήρυξη εκλογών με βάση τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα.

Αν και πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την εν λόγω ύστατη θεσμική πρωτοβουλία «λευκή πετσέτα», η Κουμουνδούρου δεν προτίθεται να αφήσει «κενό» στη Βουλή και ανέλεγκτη την κυβερνητική πλειοψηφία. Όπως σημειώνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση «αφού εξαντλήσαμε όλα τα θεσμικά όπλα, πλέον θα συμμετέχουμε σε κάθε συζήτηση και θα ελέγχουμε τον κ. Μητσοτάκη, δεν θα τον αφήσουμε ανέλεγκτο στη Βουλή, αλλά δεν θα νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας την κυβέρνηση της εκτροπής, θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες».

Την ίδια ώρα, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι μαζί με την κορύφωση αυτή να μπει ακόμα πιο εμφατικά στην προμετωπίδα της καθημερινής αντιπολίτευσης τα κοινωνικά ζητήματα, η αισχροκέρδεια αλλά και οι εναλλακτικές προγραμματικές απαντήσεις της Κουμουνδούρου. Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας χθες, η υπόθεση των υποκλοπών μόνο άσχετη δεν είναι με τα όσα βιώνουν σήμερα οι πολίτες στο μέτωπο της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας. «Αυτές οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν, οι παρακρατικές μέθοδοι, οι αντιδημοκρατικές μέθοδοι, είναι άθλιες μέθοδοι προκειμένου να επιβάλλουν μια άθλια πολιτική. Ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να μπει πια μέσα σ’ ένα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα, είναι εφιάλτης. Και όλες οι τιμές είναι ακριβότερες απ’ όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πώς θα επιβληθούν αυτές οι πολιτικές αναδιανομής του πλούτου λοιπόν; Μ’ αυτές τις άθλιες μεθόδους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «οι κατάφωρα αντιλαϊκές και άδικες πολιτικές, που αναδιανέμουν μεγάλο μέρος του πλούτου της χώρας από τους πολλούς σε λίγους και ισχυρούς, προκειμένου να υλοποιηθούν, προκειμένου να περάσουν δίχως αντιδράσεις, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν αυτές οι μέθοδοι». Συνολικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «η υπόθεση της δημοκρατικής εκτροπής είναι άμεσα συνδεδεμένη με όλα αυτά τα οποία βιώνει ο μέσος πολίτης σήμερα και γι` αυτό είναι επιτακτική ανάγκη, η αλλαγή κυβέρνησης αλλά και η αλλαγή πολιτικής».

ieidiseis.gr

The post H ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι – Δείτε live appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα