Χανιά | 108 χρόνια από την Ένωση – Μαθητές κατέθεσαν στεφάνια στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου | Video+Photos

Στεφάνια κατέθεσαν στον ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου | Video+Photosστην πλατεία Δικαστηρίων μαθητές σχολείων των Χανίων, σε μια από τις δράσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή την επέτειο Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ο Νίκος Παπαδάκης, πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, δήλωσε στο zarpanews.gr ότι πρόκειται

για ένα ιστορικό γεγονός που αποτέλεσε αποκορύφωμα αγώνα αιώνων:

“Η 1η Δεκεμβρίου 1913 αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην ιστορική διαδρομή της Κρήτης, τυπικά η Μεγαλόνησος ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό εκείνη την ημέρα. Αποτέλεσε όμως το μέγιστο επίτευγμα αγώνων και θυσιών, αίματος, δακρύων και ερειπίων πολλών αιώνων για να αποτιναχθεί ο τουρκικός ζυγός. Εκείνο που ξεκαθάρισε την κατάσταση όμως ήταν οι νίκες στους Βαλκανικούς Πολέμους με ηγέτη τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Σηματοδότησε τη νέα εποχή που οδήγησε στην απελευθέρωση αρχικά και κατόπιν στην ένωση”.

Ο κ. Παπαδάκης επισήμανε ότι οι τελετές των ημερών αυτών υπενθυμίζουν πως τα νιάτα, οι νέοι άνθρωποι αγωνίστηκαν για την ένωση με την Ελλάδα.

Για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία της Κρήτης μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης. “Γιορτάζουμε ταΧανιά | 108 χρόνια από τη συνθήκη της Ένωσης και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο όπως αξίζει”.

zarpanews.gr

The post Χανιά | 108 χρόνια από την Ένωση – Μαθητές κατέθεσαν στεφάνια στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα