Χανιά | Ενθουσιασμένοι με τα τοπικά κρασιά Ευρωπαίοι somelier | Υστερεί η προώθηση στις αγορές | Photo

Γευσιγνώστες κρασιού από όλη την Ευρώπη μαζεύτηκαν στα Χανιά για την ετήσια συνέλευσή τους που διαρκεί μέχρι και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.

Σε αίθουσα του ΚΑΜ, ειδικά διαμορφωμένη με διάφορα κρασιά από οινοποιεία της Κρήτης, οι Ευρωπαίοι σομελιέ, γεύτηκαν τα τοπικά κρασιά και τις γεύσεις από τυριά και μικρά εδέσματα, ενώ ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για μια νέα ποικιλία

που αναδεικνύεται στο νησί.

Κατενθουσιασμένος ο εικονιζόμενος Thierry Corona, Πρόεδρος της Ένωσης Sommelier της Ευρώπης δήλωσε: «Ενθουσιάστηκα με τις τοπικές ποικιλίες που συνάντησα εδώ, όπως το Βιδιανό ένα εξαιρετικό λευκό κρασί που θεωρώ ότι μπορεί να μπει στην παγκόσμια αγορά. Να συνοδεύουν οι τοπικοί παραγωγοί τις ποικιλίες τους με την καθημερινή διατροφή και τα προιόντα του τόπου». Ωστόσο, αυτό που επεσήμανε ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων & Ποτών του Εξωτερικού Αριστοτέλης Καρβέλας τόνισε ότι υστερεί η προώθηση των προϊόντων σε επίπεδο marketing και σκοπεύει να καταθέσει μαζί με τον κ. Corona, πρόταση στους κύκλους της Περιφέρειας για να οργανωθεί ένα roadshow για τη γαστρονομία και τον τουρισμό με το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Γιάννη Μαργαρώνη, «είναι κατενθουσιασμένοι όλοι τους με την πρώτη επαφή που έχουν με την πόλη, τα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα μας, ενώ το κρητικό κρασί πάει πολύ καλά στις αγορές, το θέμα είναι να μπορούμε να το καλύψουμε και σε παραγωγή τις ανάγκες της αγοράς».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα