Χανιά | Επίσκεψη στη Σλοβακία για το ΓΕΛ Ακρωτηρίου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2

Στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus KA2 με τίτλο «Plantnet – monitoring biodiversity of plants» (Plantnet – παρακολούθηση της βιοποικιλότητας των φυτών), το ΓΕ.Λ. Ακρωτηρίου πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι – ‘‘κινητικότητα’’ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Δημοκρατία της Σλοβακίας.

Η ομάδα, αποτελούμενη από δύο εκπαιδευτικούς και έξι μαθητές /-τριες, αναχώρησε στις 22-11-2021 από το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων με προορισμό το αεροδρόμιο της Βιέννης (Αυστρία). Από εκεί, ο προορισμός μας στη Σλοβακία

απείχε 1 ώρα οδικώς.

Οι δραστηριότητες του Προγράμματος ξεκίνησαν στην πόλη Malacky της Σλοβακίας την Τρίτη 23 Νοεμβρίου με την υποδοχή όλων των ομάδων από τη Διευθύντρια του τοπικού Σχολείου. Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των χωρών, των πόλεων και των Σχολείων όλων των εταίρων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια και μορφωτικά διαδραστικά παιχνίδια πάνω στη θεματική της Κλιματικής Αλλαγής.

Μετά τη λήξη των σχολικών εργαστηρίων οι μαθητές /-τριες, καθώς και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ευρωπαϊκής σημασίας βιοποικιλότητα του πάρκου της πόλης καθώς και άλλα ιστορικά αξιοθέατα.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μεταφορά στο Aurelium Science Adventure και στη συνέχεια επίσκεψη στη Μπρατισλάβα, στον ιστορικό κήπο του κάστρου της Μπρατισλάβα, περίπατος στο ιστορικό κέντρο της και τα αξιοθέατα με επίκεντρο σύγχρονους κήπους και πάρκα.

Η 25 η Νοεμβρίου περιλάμβανε πεζοπορική διαδρομή 8,5 χιλιομέτρων μέσα σε δασική περιοχή πλούσιας βιοποικιλότητας και μοναδικής ομορφιάς.

Την τελευταία ημέρα την εργασιών, Παρασκευή 26-11-2021 έγινε η αξιολόγηση του Προγράμματος και ο αποχαιρετισμός μεταξύ των Εταίρων.

Μαθητές /-τριες και Εκπαιδευτικοί στο σύνολό μας αποτιμήσαμε απολύτως θετικά την επίσκεψή μας στη Σλοβακία, καθώς, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, αναχωρήσαμε έχοντας την αίσθηση ενός πετυχημένου εκπαιδευτικού ταξιδιού. Μας δόθηκε η δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε με ανθρώπους άλλων χωρών, βελτιώνοντας τις γνωστικές και επικοινωνιακές μας δεξιότητες.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να έρθουμε σε επαφή με εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών, με τον γαστρονομικό πολιτισμό της Σλοβακίας, με τα εξαίσια τοπία και μνημεία της. Κάναμε, έτσι, καινούριους φίλους δίνοντας την υπόσχεση να μην χαθούμε!!!

Κλείνοντας να πούμε ότι η επιτυχία της επίσκεψης αποτυπώνεται στα συναισθήματα των παιδιών, όπως εκφράζονται παρακάτω: «Δεθήκαμε αρκετά γρήγορα με τα άλλα παιδιά γενικά πολύ καλή συνεργασία. Από τις καλύτερες αναμνήσεις. Ένιωσα ότι όντως εκμεταλλεύτηκα το κάθε λεπτό».

«Προσωπικά η μεγαλύτερη απόλαυση ήταν τις τελευταίες μέρες το χιόνι μιας και εδώ δεν είμαστε τόσο συνηθισμένοι σε αυτά τα φαινόμενα, αλλά και το μίνι πικ νικ δίπλα στον Δούναβη που παρόλο το κρύο της ημέρας το ευχαριστηθήκαμε όσο τίποτα άλλο».

«Η διαμονή μας, τα μέρη που επισκεφτήκαμε, το φαγητό, η παρέα και οι εργασίες που κάναμε ήταν όλα εξαιρετικά. Μάθαμε ακόμη, λέξεις στα σλοβακικά, στα βουλγαρικά αλλά και στα ισπανικά και πράγματα για τις συνήθεις, την κουλτούρα και την καθημερινότητα των παιδιών της ηλικίας μας από αυτές τις χώρες. Το χιόνι
την τελευταία μέρα έκανε την εκδρομή μας 10 φορές καλύτερη χωρίς καμία αμφιβολία»!

«Το ταξίδι που πραγματοποιήσαμε στο Malacky της Σλοβακίας ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Οι εμπειρίες με παιδιά από άλλες χώρες ήταν αυτό που έκανε ταξίδι τόσο ξεχωριστό».

«Ήταν υπέροχο απ’ όλες τις απόψεις καθώς γνωρίσαμε την χώρα μέσα από εκδρομές και ξεναγήσεις, πήραμε εμπειρίες από μια διαφορετική ζωή και κουλτούρα και (το κυριότερο) δημιουργήσαμε νέες σχέσεις με τους μαθητές των άλλων χωρών».

Διασκέδαζα πολύ με τα παιχνίδια που παίζαμε, την παρέα, τη συνεργασία που κάναμε και οι στιγμές που περνούσαμε όλοι μαζί…το χιόνι της τελευταίας μας ημέρας το οποίο ήταν κάτι σαν δώρο για μας που δεν το βλέπουμε συχνά μέσα στη πόλη».

zarpanews.gr

The post Χανιά | Επίσκεψη| Επίσκεψη στη Σλοβακία για το ΓΕΛ Ακρωτηρίου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα