Χανιά | Η μεγάλη τουριστική επένδυση στα Φαλάσαρνα θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου

ΓιαΧανιά | τη μεγάλη σχεδιαζόμενη επένδυση της εταιρίας “Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα ΑΕ”, συμφερόντων οικογένειας Τσατσαρωνάκη, στα Φαλάσαρνα, ήταν προγραμματισμένο να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο Κισσάμου την Πέμπτη και τελικά κατέληξε ότι θα αποφασίσει επί του θέματος αργότερα.

Στην ημερήσια διάταξη βρέθηκε η γνωμοδότηση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου, η οποία ήταν αρνητική για την επένδυση. Πριν όμως το συμβούλιο μπει στην ουσία του θέματος, υπήρξε παρέμβαση από την εκπρόσωπο της

εταιρίας, Ελένη Τσατσαρωνάκη, η οποία ζήτησε η συζήτηση να αναβληθεί για να υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστεί το σχέδιο αναλυτικά από τους μελετητές της εταιρίας αλλά και να εντοπιστούν και να επιδιορθωθούν οι όποιες ατέλειες υπάρχουν στην υφιστάμενη μελέτη.

“Ζητώ να μας δώσετε τη δυνατότητα, προτού αποφασίσετε για μια τόσο σημαντική επένδυση, να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το σχέδιο και μαζί να εντοπίσουμε οτιδήποτε τυχόν μπορεί να σας προβληματίσει. Και μετά το συμβούλιο ας λάβει την απόφασή του“, είπε, μεταξύ άλλων, η κα Τσατσαρωνάκη.

Ο δήμαρχος απάντησε θετικά επί του αιτήματος. “Εμείς είμαστε υπέρ των επενδύσεων στον τόπο μας”, ανέφερε ο Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Σταθάκης, έλαβε θέση υπέρ της επένδυσης.

Νωρίτερα στην αίθουσα υπήρχε διάχυτη η αίσθηση οτι η δημοτική αρχή είχε κατ’ αρχήν αρνητική στάση απέναντι στην επένδυση. Ωστόσο, ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σε τοποθετήσεις τους ξεκαθάρισαν ότι η επένδυση είναι επιθυμητή.

Αρνητικός απέναντι στην επένδυση εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κισσάμου, Γιώργος Φραγκιουδάκης.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι η επιτροπή ποιότητας ζωής εκφέρει μεν γνώμη, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό για την όποια απόφαση λάβει το δημοτικό συμβούλιο.

Αν και είχε ξεκαθαρίσει ότι το συμβούλιο δεν θα λάμβανε απόφαση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου και δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κουκουράκης, στάθηκε σε σημεία επί της μελέτης της εταιρίας, εξηγώντας ότι η επιτροπή ποιότητας ζωής δεν θα μπορούσε να πάρει άλλη απόφαση, καθώς υπήρχαν λεπτομέρειες στο σχέδιο που έχρηζαν αναπροσαρμογής. Εξήγησε ωστόσο πως με κάποιες αλλαγές στο σχέδιο, η επένδυση δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Εντέλει το θέμα έλαβε αναβολή και θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση, αφού μεσολαβήσει πρώτα η παρουσίαση του σχεδίου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Η μεγάλη τουριστική επένδυση στα Φαλάσαρνα θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά |, Φαλάσαρνα, Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου,chania |, falasarna, dimotiko symvoulio kissamou