Χανιά | Οι εργαζόμενοι τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά | Photos

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα οι Χανιώτες εργαζόμενοι για να τιμήσουν τον ξεσηκωμό των Εργατών και την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκεντρώσεις από σωματεία και συνδικάτα πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων.

Η συγκέντρωση στα Νέα Καταστήματα πραγματοποιήθηκε από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Σε δήλωση του

το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικού Υπαλλήλων κ. Φώτης Ρηγανάκος είπε πως η σημερινή ημέρα είναι μέρα μνήμης και αγώνα για την Εργατική τάξη, που οι θυσίες της είναι αμέτρητες για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τόνισε μεταξύ άλλων πως και η φετινή Πρωτομαγιά σηματοδοτεί μια μεγάλη αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος της Εργατικής τάξης, αφού σήμερα πρώτη Μάη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ «τιμάει» την Εργατική Πρωτομαγιά, με την έναρξη των πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής οικογένειας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Νίκος Βουρλάκης είπε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμώντας με τον τρόπο αυτό όσους έδωσαν τη ζωή τους για ιδανικά και αξίες, και τονίζει πως η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για εμάς δεν θα είναι ούτε δίκαιη ούτε ανάπτυξη.

Τέλος ο πρόεδρος των εργαζομένων στον τομέα του επισιτισμού κ. Ιωσήφ Αποστολάκης είπε ότι με βάση την πείρα του παρελθόντος μπορούμε να κάνουμε πολλά και το ΠΑΜΕ δείχνει το δρόμο.

Μέτα τους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των σωματείων ακολούθησε πορεία.

Επίσης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από σωματεία Εργαζομένων και Συνδικάτα.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν η ΕΛΜΕ ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και συλλογικότητες των Χανίων.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα