Χανιά | Πώς μπορούν να ενταχθούν οι τέχνες στην εκπαίδευση μέσω των νέων τεχνολογιών – Επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης | Video + Photos

Ο τρόπος με τον οποίον μπορούν να ενταχθούν οι νέες τεχνολογίες και οι τέχνες στα σχολεία, θα παρουσιαστεί στο πρόγραμμα επιμόρφωσης που ξεκινάει την Τρίτη, σε συνεργασία του Ινστιτούτου Yehudi Menuhim με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το Ινστιτούτο έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα MUS-E, το οποίο έχει ως στόχο να εντάξει τις τέχνες μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τη συνεργασία μαθητών από τις 12 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργώντας

έναν νέο, περισσότερο βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση αφορά καλλιτέχνες από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίοι θα μπορούν να επιμορφωθούν σχετικά με το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα τεχνολογικά εργαλεία για την συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει για τέσσερις ημέρες, περιλαμβάνει εκπαίδευση σχετικά με τα τεχνολογικά δεδομένα και τις εφαρμογές που είτε έχουν δημιουργηθεί από το Πολυτεχνείο, είτε αυτά που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά, ώστε τα μέλη του δικτύου, να αναπτύξουν περισσότερο τις εκπαιδευτικές τους δεξιότητες τις οποίες θα αξιοποιήσουν στο εκπαιδευτικό κομμάτι.



Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο Πολυτεχνείο για να δουν όλες τα διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τον σκοπό του προγράμματος, ενώ θα επισκεφθούν σχολεία αλλά και στο Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος για τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες. 

Οι μαθητές για τους οποίους θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα πιλοτικά θα μπορέσουν να κατανοήσουν περισσότερο τα μαθήματά τους, ενώ θα βοηθήσει και στην ανάδειξη των ταλέντων και των δεξιοτήτων τους είτε μέσα από δραστηριότητες, είτε μέσω επικοινωνίας και με μαθητές από άλλες χώρες.

Παράλληλα, μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες, είτε παιδιά μεταναστών θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, αφού ο βιωματικός αυτός τρόπος εκπαίδευσης θα μπορέσει να τους βοηθήσει περισσότερο να ενταχθούν στο σχολείο. 

Η τέχνη ως μια διεθνή «γλώσσα» μπορεί να ενώσει, μαθητές από διαφορετικούς πολιτισμούς ή με διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο, με την ελπίδα στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης, στο οποίο οι μαθητές θα ξεφεύγουν από την κλασσική διαδικασία μάθησης, που όλοι διδάσκονται το ίδιο πράγμα, με την εκπαίδευση να παραμετροποιείται ανάλογα με τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 500 καλλιτέχνες από 12 χώρες που συνεργάζονται με 400 δημοτικά σχολεία, ενώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Erasmus+.

Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, από τον Νεκτάριο Μουμουτζή, μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, την  Marianne Pancelet, Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος και τον Tom Goris, Εθνικό Συντονιστή του προγράμματος MUS-E στο Βέλγιο.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Πώς| Πώς μπορούν να ενταχθούν οι τέχνες στην εκπαίδευση μέσω των νέων τεχνολογιών – Επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα