Δεν είναι όλα κορονοϊός: Τι συμβαίνει με όσους έχουν υψηλό πυρετό και βήχα, αλλά αρνητικά rapid test

Πολλά είναι τα περιστατικά στην Ελλάδα όπου ασθενείς με υψηλό πυρετό και βήχα νομίζουν πως κόλλησαν την παραλλαγή Όμικρον, αλλά όσα rapid test και αν κάνουν βγαίνουν αρνητικά.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που κάνουν rapid test κάθε ημέρα νομίζοντας πως θα δείξει θετικό λίγες ημέρα μετά την εμφάνιση

των συμπτωμάτων τους, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Δεδομένου μάλιστα πως η παραλλαγή Όμικρον σπάνια κάνει υψηλό πυρετό στους πλήρως εμβολιασμένους και αν κάνει, τότε θα είναι για σύντομο χρονικό διάστημα, τότε είναι κατανοητό πως δεν πρόκειται για κοροναϊό, αλλά για γρίπη και μάλιστα τις περισσότερες φορές γρίπη τύπου Α.

Η εμφάνιση της γρίπης τύπου Α γίνεται όλο και πιο εμφανής το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε παραδοσιακά ο Μάρτιος είναι ο μήνας της γρίπης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που ξεγελούν πολλές φορές όσους νομίζουν πως… μπήκε η άνοιξη.

Πώς λοιπόν θα αναγνωρίσετε την γρίπη ώστε να πάψετε να ανησυχείτε για τον κοροναϊό;

Τι είναι ο ιός της γρίπης τύπου Α;

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ υπάρχουν τρείς τύποι ιού γρίπης ο Α, ο Β και ο C, από τους οποίους οι ιοί A και Β προκαλούν τις εποχικές εξάρσεις της γρίπης, και είναι αυτοί που συνήθως προσβάλουν τον άνθρωπο.

Οι ιοί γρίπης τύπου Α διακρίνονται σε υπότυπους με βάση τις πρωτεΐνες της επιφάνειας τους: αιμαγλουτινίνη (Η) και νευραμινιδάση (Ν).

Μέχρι σήμερα είναι γνωστοί 16 υπότυποι με βάση την αιμαγλουτινίνη (H1-16) και 9 υπότυποι με βάση την νευραμινιδάση (Ν1-9), με διάφορους συνδυασμούς των δύο αυτών πρωτεϊνών.

Οι περισσότεροι ιοί γρίπης Α(Η7) έχουν αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο σε άγρια πτηνά και σε πουλερικά.

Στον άνθρωπο είναι ασυνήθιστη η λοίμωξη από το στέλεχος Α(Η7), έχουν όμως διαπιστωθεί κατά το παρελθόν περιστατικά λοίμωξης ανθρώπων από Α(H7N2), Α(H7N3) και Α(H7N7), κυρίως κατά την διάρκεια επιδημιών σε πτηνοτροφεία σε άτομα που είχαν άμεση επαφή με άρρωστα πτηνά.

Το στέλεχος Α(Η7Ν9) είχε απομονωθεί στο παρελθόν μόνο σε πουλιά και είχαν αναφερθεί επιδημίες πτηνών στην Ολλανδία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποια είναι τα κυριότερα συμπτώματα της λοίμωξης από τον ιό γρίπης στον άνθρωπο;
Είναι όμοια με τα συμπτώματα της εποχιακής γρίπης:

Πυρετός, ρίγοςΛήθαργος, καταβολή δυνάμεωνΒήχαςΜυικά άλγη, κεφαλαλγίαΑνορεξίαΚυνάγχηΡινόρροιαΝαυτία, έμετοι, διάρροιαΠνευμονία, αναπνευστική ανεπάρκειαΕπιδείνωση χρόνιων, προϋπάρχουσων παθήσεωνΣημεία ενδεικτικά επείγουσας ιατρικής περίθαλψης

Α. Ενήλικες: Δύσπνοια, θωρακικό άλγος ή συσφιγκτικό αίσθημα στο θώρακα ή την κοιλιά, ξαφνική ζάλη, σύγχυση, σοβαροί ή επίμονοι έμετοι.

Β. Παιδιά: Δύσπνοια, ταχύπνοια, μελάγχρωση ή έντονη ωχρότητα δέρματος, δυσκολία αφύπνισης, επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης, δυσκολία στην πρόσληψη υγρών, σύγχυση και έντονη ευερεθιστότητα, πυρετός που συνοδεύεται από εξάνθημα, δριμεία επανεμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, τα οποία φαινομενικά παρουσίαζαν ύφεση.

in.gr

The post Δεν είναι όλα κορονοϊός: Τι συμβαίνει με όσους έχουν υψηλό πυρετό και βήχα, αλλά αρνητικά rapid test appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα