Ένας κουμπαράς για τη Μαρία: Ο Αποκόρωνας δείχνει την αλληλεγγύη του στην πολύπαθη μανούλα

Παρουσία του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αποκορώνου και αντιδημάρχου Ιωάννη Κουκουράκη, του μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Χωριού Ευαγγελίας Σπανουδάκη και του δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου Νέου Χωριού Ευάγγελου Μαρκούγια, παραδόθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου δύο φάκελοι με χρήματα ύψους 2.500 και πλέον ευρώ στην πολύπαθη μητέρα Μαρία (άνεργη με σοβαρότατα προβλήματα υγείας δίνει τη δική της μάχη για τη ζωή μεγαλώνοντας ταυτόχρονα τα δύο μικρά παιδιά της).

Ο πρώτος περιείχε χρήματα που συγκέντρωσαν τα δημοτικά σχολεία

και νηπιαγωγεία του Αποκόρωνα (2.000 ευρώ περίπου) και ο δεύτερος (560 ευρώ περίπου) από τον κουμπαρά αλληλεγγύης του Διαγνωστικού Κέντρου Παπαγιαννάκη και ομάδα ιατρών (συνεργάζονταν με τα σχολεία και τον Π.Σ. Νέου Χωριού).

ε ένα κλίμα ιδιαίτερο φορτισμένο και λόγω της ημέρας (παραμονές Χριστουγέννων), ο κ. Κουκουράκης αναφέρθηκε τόσο στη σημασία της προσπάθειας, όσο και στα άμεσα αντανακλαστικά ανθρωπιάς από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς του Αποκόρωνα, ευχαριστώντας όλους κι όλες εκείνες που συμμετείχαν ενεργά στην καμπάνια που ξεκίνησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Χωριού με τίτλο «ένας κουμπαράς για τη Μαρία μας».
Από την πλευρά του ο δ/ντης του σχολείου κ. Μαρκούγιας, μετέφερε τις θερμότερες ευχές της Δ/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Πόπης Κασσωτάκη- Ψαρουδάκη, η οποία από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια των σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής.

Τέλος, το μέλος του Π.Σ. κ. Σπανουδάκη, στάθηκε στον ρόλο της κάθε «ηρωίδας μάνας, η οποία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η μόνη της έγνοια είναι να μεγαλώνει με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά της».

Ιδαίτερη μνεία εξάλλου θα πρέπει να γίνει για τους Συλλόγους Γονέων, για τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς: της Ασή Γωνιάς, του Βάμου, της Γεωργιούπολης, των Βρυσών, του Κουρνά, του Στύλου, του Παιδοχωρίου, της Πλάκας, του Νέου Χωριού κλπ., οι οποίοι με τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία τους, συγκλόνισαν με τις ενέργειές τους και τις ανεκτίμητες προσφορές τους, παραδίδοντας σε όλους εμάς μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η όμορφη και ουσιαστική αν μη τι άλλο προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους, δείχνει τέλος κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο αναβλύζει από τη μεγαλοσύνη των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων:

Η ΑΓΑΠΗ , Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

*Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ιωάννης Κουκουράκης με τη μητέρα Μαρία και το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγγελία Σπανουδάκη στο γραφείο του δ/ντη του Δ. Σ. Νέου Χωριού

The post Ένας κουμπαράς για τη Μαρία: Ο Αποκόρωνας δείχνει την αλληλεγγύη του στην πολύπαθη μανούλα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα