Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα – Οι εξελίξεις μέχρι το Πάσχα

Άρση μέτρων στην εστίαση από σήμερα, ωστόσο, όχι για την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και για όλους. Σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς πρέπει όλοι -εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι- να φορούν είτε διπλή μάσκα, είτε υψηλής προστασίας ΚΝ-95. Μέχρι πότε όμως θα φοράμε μάσκες; Τι θα γίνει το καλοκαίρι και πότε θα αρθεί η υποχρεωτικότητα;

Στο

θέμα αναφέρθηκε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ. Η ίδια εξήγησε πως «εάν προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε, μέχρι το Πάσχα εάν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί που θα είμαστε θα μπορεί να φορεθεί κι η μάσκα. Αν όμως είμαστε ελάχιστα άτομα δε θα χρειαστεί να τη φοράμε».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «ο ιός δε θα φύγει, ο ιός θα είναι εδώ, απλώς με τα αντιικά φάρμακα και με τα εμβόλια θα τον αντιμετωπίζουμε. Αυτό είναι το δια ταύτα. Ο ιός όπως ο ιός της γρίπης και τόσοι άλλοι κορονοϊοί θα είναι εδώ, θα κάνουμε πρόληψη με τα εμβόλια και όποιος νοσήσει τότε θα χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά και τα πρωτόκολλα που έχουμε».

Σημείωσε ότι επικαλούμενη τον λοιμωξιολόγο του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, ότι το βέλτιστο θα ήταν ένα εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς, ώστε να ησυχάσουμε, να ηρεμήσουμε για όλο το χρόνο, αλλά πρόσθεσε χρειάζεται πολύ χρήμα για να γίνει αυτό.

«Στη δουλειά μας θα τη φορέσουμε ακόμα. Μην αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε, στόχος είναι μπροστά, και όχι πίσω» επισήμανε η κ. Παγώνη.

Εξάλλου, και ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του πρόσφατα στον Νίκο Χατζηνικολάου, είχε αναφερθεί στο θέμα, λέγοντας ότι θα φοριέται για πάντα:

«Μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος να πάει σε νοσοκομείο χωρίς μάσκα. Πιστεύω ότι και τον επόμενο χειμώνα στα μέσα μεταφορά, όπως γίνεται σε πολλές χώρες της Ανατολής, πολύ συμπολίτες μας θα επιλέξουν να φοράνε μάσκα για να προστατευθούν όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλά από την γρίπη και το απλό κρύωμα. Η μάσκα μπήκε στη ζωή μας και είναι μια από τις θετικές παρακαταθήκες» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι αναφέρει το τελευταίο ΦΕΚ για τη μάσκα

Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας:

σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.
Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών

The post Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα – Οι εξελίξεις μέχρι το Πάσχα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέχρι, Πάσχα,mechri, pascha