Νέα σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Μυστηριώδης «τρύπα» στη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα

Μπροστά σε μια νέα ανακάλυψη ήρθαν οι αρχαιολόγοι χάρης στις εξελιγμένες τεχνικές της σωματιδιακής φυσικής οι οποίοι μετά από δυο χρόνια ερευνών στην Πυραμίδα του Χέοπα βρήκαν πως στο βάθος της υπάρχει ένας κρυφός θάλαμος.

Η γνωστή και ως Μεγάλη Πυραμίδα, περιέχει ένα μεγάλο εσωτερικό κενό μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, το οποίο έως τώρα ήταν άγνωστο. Προς το παρόν δεν έχει ερευνηθεί ο λόγος ύπαρξης του χώρου ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται από εξωτερικά όργανα ένας τέτοιος

χώρος μέσα σε πυραμίδα.

Οι ερευνητές από την Αίγυπτο, τη Γαλλία και την Ιαπωνία με επικεφαλής τον Μεχντί Ταγιούμπι και τον Κουνιχίρο Μορισίμα εφήρμοσαν την πρωτοποριακή τεχνική απεικόνισης με ακτίνες μιονίων, όπως περιγράφουν σε άρθρο τους στο περιοδικό «Nature»

Συγκεκριμένα, για να μπορέσουν οι ερευνητές να διαπεράσουν τις πέτρες της πυραμίδας, χρησιμοποίησαν τα υποατομικά σωματίδια μιόνια, τα οποία αποτελούν υποπροϊόντα της κοσμικής ακτινοβολίας, όταν αυτή αλληλεπιδρά με τα άτομα στο ανώτερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας.

Τα μιόνια -που πέφτουν συνεχώς στη Γη με ταχύτητες σχεδόν όσο του φωτός και με ρυθμό περίπου 10.000 ανά τετραγωνικό μέτρο ανά λεπτό- ακολουθούν διαφορετικές πορείες, όταν κινούνται μέσω της πέτρας ή του αέρα. Έτσι, οι επιστήμονες μπόρεσαν να διακρίνουν την κρυφή κοιλότητα μέσα στην πυραμίδα.

Η μεγαλύτερη πυραμίδα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα

Η Πυραμίδα του Χέοπα στη Γκίζα, ύψους 139 μέτρων και πλάτους 230 μέτρων, είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και κατασκευάσθηκε στη διάρκεια του Φαραώ Χούφου (πιο γνωστού ως Χέοπα) της 15ης δυναστείας, ο οποίος υπήρξε ηγεμόνας από το 2509 έως το 2483 π.Χ.

Δεν υπάρχει ομοφωνία των επιστημόνων για το πώς ακριβώς χτίσθηκε η Πυραμίδα του Χέοπα, η οποία θεωρείται το αρχαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μόνο που σώζεται μέχρι σήμερα, ενώ είναι γενικότερα ένα από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα μνημεία στη Γη.

Keywords
Τυχαία Θέματα