Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U16

Ο ΙΟΧανίων συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U16

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U16 συμμετείχε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ν.Α.Ο. Παλαιάς Φώκαιας «Ο Πυθέας».

Συμμετείχαν 112 αγόρια και 68 κορίτσια ανάμεσά τους ήταν και αθλητες/τριες από την Ελβετία και την Κύπρο και έγιναν συνολικά 10 ιστιοδρομίες.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος την πρώτη ημέρα,

όπου οι άνεμοι έντασης 25 με 33 κόμβους από Β – ΒΔ κατεύθυνση, δεν επέτρεψαν την εκκίνηση ιστιοδρομιών. Τη δεύτερη ημέρα η σταδιακή μείωση της έντασης , βοήθησαν στην πραγματοποίηση 2 ιστιοδρομιών μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Την Τρίτη και τέταρτη ημέρα των αγώνων, οι συνθήκες ομαλοποιήθηκαν, με την επιτροπή αγώνα να ολοκληρώνει από 4 ιστιοδρομίες ανά ημέρα.

Η Κων/να Σινάνη πιστοποίησε για μια ακόμη φορά τη σταθερότητα της στην πρώτη δεκάδα, και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στα κορίτσια επίσης, η Φυλλαδιτάκη Μελίνα πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση και με τη 24η θέση, ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία. Τέλος η Έλενα Μπούρα, με την πρώτη της επίσημη αγωνιστική εμφάνιση, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την αγωνιστικότητα και το πείσμα της.

Στα αγόρια ο Γιώργος Φυλλαδιτάκης , έδωσε τον αγώνα του με πείσμα αλλά ατυχίες στις λεπτομέρειες, των κατέταξαν τελικά στην 53η θέση. Ο μικρότερος της παρέας παρότι προσπάθησε την πρώτη και την τελευταία μέρα με καλές κούρσες , η αποχή από την δεύτερη μέρα των ιστιοδρομιών , τον κατέταξε στην 80η θέση.

Στα κορίτσια έγιναν 10 κούρσες ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων τερμάτισε:

Optimist Κορίτσια

10η – Σινάνη Κωνσταντίνα24η – Φυλλαδιτάκη Μελίνα61η – Μπούρα Έλενα (πρώτη επίσημη συμμετοχή σε αγώνες)

Και στα αγόρια μετά από 10 ιστιοδρομίες ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων τερμάτισε:

Optimist Αγόρια

53ος – Φυλλαδιτάκης Γίωργος80ος – Νικολάου Άγγελος

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube. Έτσι, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας και οι γονείς των παιδιών που έλαβαν μέρος είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση τις κούρσες και να σχηματίσουν προσωπική άποψη για τις καιρικές συνθήκες και τις τεχνικές του αθλήματος.

Ο ΙΟΧανίων συγχαίρει όλους τους αθλητές/τριες του για την αγωνιστικότητα και το πείσμα που έδειξαν ανταποκρινόμενοι στις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα. Συγχαίρει τον προπονητή μας Σωτηρίου Βασίλη για την προετοιμασία και την άψογη καθοδήγηση των αθλητών μας. Την αποστολή συνόδευσε ο Έφορος Τριγώνου Κων/νος Μάμαλης.

Επίσης ο ΙΟΧανίων , ευχαριστεί τον Ν.Α.Ο. Παλαιάς Φώκαιας «Ο Πυθέας» και την οργανωτική επιτροπή για την άψογη διοργάνωση και τη φιλοξενία.

Τέλος ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων θέλει να ευχαριστήσει την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES και BLUE STAR FERRIES, για την αμέριστη συμπαράσταση τους εδώ και 15 χρόνια, στις μετακινήσεις μας.

Αγώνας Μονάχους – Μονάχους 2021

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων διοργάνωσε τον αγώνα ανοικτής θάλασσας με πλήρωμα δύο (2) ατόμων “ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ” την Κυριακή 24/10/2021 . Η διαδρομή του αγώνα ήτανε ΧΑΝΙΑ-ΘΟΔΩΡΟΥ (ΑΠΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ) – ΧΑΝΙΑ.

Ο αγώνας αυτός είχε την ιδιαιτερότητα ότι σε κάθε αγωνιζόμενο σκάφος πλήρωμα ήταν ο κυβερνήτης και ένα ακόμα άτομο, προσθέτοντας έτσι υψηλότερο βαθμό δυσκολίας και προσδίδοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Πήραν μέρος σκάφη με πιστοποιητικό Double Handed ORC της EIO και συμμετείχαν από τον ΙΟΧανίων και τον ΝΟΧανίων.

Δυστυχώς η χαμηλή ένταση του ανέμου δεν βοήθησε ώστε να τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρονικό όριο.

Ο ΙΟΧανίων ευχαριστεί τους κυβερνήτες και το πλήρωμα καθώς και την επιτροπή του αγώνα.

Τα σκάφη που πήραν μέρος

Αλμύρα με κυβερνήτη Ναναδάκη και πλήρωμα Αλιφιεράκης ΓιώργοςΑνέμος με κυβερνητη Κνιθάκης και πλήρωμα Κοτόπουλος ΑριστείδηςΝιριής με κυβερνήτη Γιακουμάκη και πλήρωμα Δίκας ΔημήτριοςΣτέλλα με κυβερνήτη Μητρόπουλος και πλήρωμα Αντάλης Στέφανος

Επόμενος αγώνας του ΙΟΧανίων η Ένωση της Κρήτης στης 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021.

zarpanews.gr

The post Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U16 appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα