Οικονόμου για πλημμύρες στην Εύβοια: «Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς – Δεν ήταν πρώτη φορά που πλημμύρισε»

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις καταστροφές από τη βροχή στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια

«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα ακραία φυσικά φαινόμενα» τόνισε σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις καταστροφές στη βόρεια Εύβοια. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

«Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, δυστυχώς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Μπορούμε όμως να κάνουμε τρία πράγματα: Να προετοιμαζόμαστε καλύτερα, να δίνουμε μάχη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες είτε έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις είτε με την αποκατάσταση των περιοχών».

«Στην Εύβοια δεν ήταν πρώτη φορά που πλημμύρισε η Αγία Άννα, είχε γίνει και στο παρελθόν» ανέφερε και επισήμανε πως «εμείς φροντίζουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αντιμετωπίζουμε τα δομικά προβλήματα πιο γρήγορα από ό,τι το παρελθόν».

«Για τις καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια στο βαθμό που αυτές συνδέονται με τις πληγές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου θέλω να επισημάνω το εξής. Παρά τις εργώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να επιλυθούν όλα τα προβλήματα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Μέχρι σήμερα για να προκηρυχθεί μια μελέτη για ένα αντιπλημμυρικό έργο χρειαζόντουσαν 6 μήνες και για να υλοποιηθεί το έργο τουλάχιστον 2 χρόνια», είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε:

«Όπως έχουμε αποδείξει παντού όπου υπήρξε ανάγκη, στην Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Εύβοια είμαστε δίπλα στους πολίτες που πλήττονται από φυσικά φαινόμενα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα. Μπορούμε όμως να ελέγξουμε τις συνέπειές τους. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα για να περιορίσουμε μέσω της πρόληψης τις δυσμενείς συνέπειες και να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους για την γρήγορη αποζημίωση και την ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών».

The post Οικονόμου για πλημμύρες στην Εύβοια: «Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς – Δεν ήταν πρώτη φορά που πλημμύρισε» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα