Πρωταθλήτρια Κρήτης η Σκακιστικής Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ!

Διασυλλογικά πρωταθλήματα είχαμε το τριήμερο 31 Μαρτίου έως και 2 Απριλίου στο
Ηράκλειο. Η παράλληλη διοργάνωση όλων των διασυλλογικών πρωταθλημάτων ΚρήτηςΠΟΑ, Β’ και Γ’ εθνικής – έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να συναντηθούν για ένα τριήμερο απολαμβάνοντας το σκάκι τους σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Μάλιστα, αρκετοί σκακιστές και σκακίστριες ταξίδεψαν από άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά

και του εξωτερικού για να αγωνιστούν με την ομάδα τους!

Να τονίσουμε ότι στα πρωταθλήματα αυτά οι ομάδες συμμετέχουν με δεκαμελείς συνθέσεις όπου εκτός από τις τέσσερις γενικές σκακιέρες, πρέπει να αγωνίζεται παίκτης κάτω των 20, 16 και 12 ετών, όπως υποχρεωτική είναι και η παρουσία γυναικείας σκακιέρας και κάτω των 20 και 16 ετών κοριτσιών.

Αγωνιστικά τώρα οι ομάδες της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και η νεοφώτιστη ομάδα του ¨ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ¨ έλαμψαν με τις εμφανίσεις τους κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα της ΣΑΧ – ΣΑΜΑΡΙΑ μετά την άρνησή της να συμμετάσχει στην Α΄ εθνική κατηγορία τη χρονιά που μας πέρασε, συμμετείχε στο πρωτάθλημα ΠΟΑ ΚΡΗΤΗΣ. Το πρωτάθλημα αυτό είναι που δίνει και το εισιτήριο για το ποια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στην Α΄ εθνική κατηγορία.

Η ομάδα της ΣΑΧ -ΣΑΜΑΡΙΑ ήταν το φαβορί για την πρώτη θέση και το επιβεβαίωσε με τον πιο πιστικό τρόπο κερδίζοντας όλες τις ομάδες που συμμετείχαν κατακτώντας με διαφορά την πρώτη θέση στους αγώνες. Αναλυτικά τα σκορ ήταν ΣΑΧΓΑΖΙ 7-3, ΣΑΧ – ΟΦΣΧ 10-0, ΣΑΧ – ΟΑΧ 5,5 – 4,5, και ΣΑΧΑΝΩΓΕΙΑ 10-0.

Με την ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ αγωνίστηκαν οι: Αλμπέρτο Ντάβιντ, Ναούμ Σπύρος, Γεωργακόπουλος Νίκος, Λιοδάκης Κων/νος, Παπαδόπουλος Αργύρης, Τσαρουχάς Κώστας, Βοζινάκη Ανθή, Καραβιτάκη Αντωνία, Σκαράκη Γεωργία, Πατρελάκης Ευάγγελος, Σχετάκης Γιώργος και Ψαριανού Έλενα.

Οι επιτυχίες όμως συνεχίστηκαν και στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής όπου συμμετείχε ο πρωτοεμφανιζόμενος σύλλογος του ¨ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ¨. Η ομάδα του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ στην πρώτη του συμμετοχή σε διασυλλογικούς αγώνες κατέκτησε την πρώτη θέση! Μία πρωτιά που προήλθε με καθαρές νίκες σε όλους τους αγώνες που έδωσε πετυχαίνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την άνοδό της στη Β΄ εθνική κατηγορία.

Με την ομάδα του ¨ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ¨ αγωνίστηκαν οι: Βερυκάκης Μανόλης, Γασπαράκης Γιώργος, Μαρκάκη Σοφία, Αγναντής Δημήτρης, Αγναντή Δανάη, Μπαγετάκου Χρύσα, Κουβεδάκη Ραφαέλλα, Μπαϊραμιάν Αρτούρ, Τζατζιμάκης Θεόδωρος και Κουρουπάκης Οδυσσέας.

Στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής που διεξήχθη παράλληλα η ομάδα του ΣΚΟ Ρεθύμνου ήταν αυτή που κατέκτησε την πρώτη θέση μετά από έντονη μονομαχία με τον ΟΑΑΗ, μία θέση που της δίνει το εισιτήριο συμμετοχής στον ΠΟΑ Κρήτης για το 2024.

The post Πρωταθλήτρια Κρήτης η Σκακιστικής Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ! appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα