Στις εκπτώσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι έμποροι των Χανίων – Αρκετά μειωμένος ο τζίρος τον Ιούνιο

Για ακόμη μία φορά το αντίκτυπο της πανδημίας στις τοπικές επιχειρήσεις χτυπά τις ταμειακές μηχανές. Ο τζίρος του εμπορικού συλλόγου Χανίων για τον μήνα Ιούνιο, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το ’19 είναι αρκετά μειωμένος.

Ωστόσο, οι θερινές εκπτώσεις που είναι σε εξέλιξη από τις 5 Ιουλίου, ίσως διορθώσουν έστω και λίγο την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο χρόνο ο εμπορικός κόσμος μετά την πανδημία.

Πάντως, πάγιο αίτημα του εμπορικού συλλόγου παραμένει η μείωση στις μέρες των εκπτώσεων

και να πραγματοποιούνται κάθε τέλος εποχής, δύο φορές τον χρόνο. Δηλαδή κάθε 1/8 έως 31/8 και κάθε 1 έως 28 Φεβρουαρίου. “Αυτό θα βοηθήσει περισσότερο τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους κατά την διάρκεια των εκπτώσεων” είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Τοπολιανάκης.

Επιπρόσθετα, ο σύλλογος ζητά να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις σε ότι αφορά τα ενοίκια, ενώ προτείνει ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να πληρωθούν οι επιταγές στους κομιστές από τους εκδότες.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο εμπορικός σύλλογος αναφέρει:

Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων διεξήγαγε την μηνιαία έρευνα τζίρου για τον Ιούνιο του 2021 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019. Το μέτρο σύγκρισης είναι με βάση το 2019, καθότι ήταν η τελευταία χρονιά που υπήρχε κάποια κανονικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό κατά 20%.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο ενώ προβλήματα όπως η ρευστότητα και τα αυξημένα λειτουργικά κόστη είναι παράγοντες που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Επίσης ο τουρισμός και τα χαμηλά νούμερα που προβλέπονται σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας είναι ανασταλτικοί παράγοντες σταθεροποίησης της αγοράς. Μοναδική ελπίδα πλέον για την αναθέρμανση της αγοράς είναι οι εκπτώσεις που ελπίζουμε να αποτελέσουν αχτίδα αναθέρμανσης και τόνωσης της αγοράς για όλους.

Τονίζουμε για ακόμα μια φορά πως η στήριξη της αγοράς από πλευράς κυβέρνησης θα πρέπει να συνεχιστεί καθότι η πολυπόθητη κανονικότητα φαίνεται πως αργεί ακόμα αρκετά.

zarpanews.gr

The post Στις εκπτώσεις εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι έμποροι των Χανίων – Αρκετά μειωμένος ο τζίρος τον Ιούνιο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα