Ταχεία εκκένωση του αεροσκάφους της Ryanair από Πολωνία μετά την ειδοποίηση για βόμβα

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε επιτυχώς στον δυτικό διάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτός μόνον ο ανατολικός διάδρομός του αερολιμένα.

Η πτήση ερχόταν από την πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας, έχοντας προορισμό την Αθήνα. Πρόκειται για αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair.

Μόλις ελήφθη το σήμα για βόμβα, το ελληνικό Πεντάγωνο κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ δόθηκε εντολή να «σηκωθούν» δυο F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα

ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το επιβατηγό αεροπλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας μας, «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου προσγειώθηκε με επιτυχία στις 5:45 το απόγευμα.

Εκεί, οι ελληνικές Αρχές επιχειρούν αυτήν τη στιγμή να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος των 192 επιβατών του αεροπλάνου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο.

Έρευνες για εκρηκτικά

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά θα γίνει έλεγχος όλων των επιβατών, που θα κατέβουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Για τον έλεγχο του αεροπλάνου έχει σημάνει συναγερμός την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κινητοποιηθεί και συμμετέχουν στις έρευνες ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ομάδα της ΕΚΑΜ, η κρατική ασφάλεια, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Ειδικότερα, στο αεροπλάνο επέβαιναν 184 ενήλικες και 2 μωρά. Το πλήρωμά του ήταν εξαμελές. Αυτήν τη στιγμή, όλοι τους κατεβαίνουν από το αεροπλάνο συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρει ότι ακολουθείται το πρωτόκολλο ελέγχου.

Τα μαχητικά, της 330 Μοίρας, που βρίσκονταν σε Readiness, απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στην Αγχίαλο και προσέγγισαν το πολωνικό αεροσκάφος πάνω από το έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.

newsit.gr

The post Ταχεία εκκένωση του αεροσκάφους της Ryanair από Πολωνία μετά την ειδοποίηση για βόμβα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα