Τηγανητές πατάτες με σάλτσα ντομάτας

Θέλετε να δώσετε νέα διάσταση στις πατάτες που σας περίσσεψαν από την προηγούμενη; Αυτές οι πατάτες, εμπνευσμένες από τις ισπανικές patatas bravas θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Μερίδες: 4

1 κιλό πατάτες, χωρίς φλούδα, κομμένες σε κύβους 2-3 εκ.1 πρέζα αλάτιμαύρο πιπέρι1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα, σε σκόνη1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες μπούκοβοηλιέλαιο

Για την κόκκινη σάλτσα

5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας1
κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη1 πρέζα πιπέρι καγιέν, σε σκόνη1 πρέζα ζάχαρη2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο.Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά κρατώντας το νερό ίσα να σιγοβράζει.Προσθέτουμε τις πατάτες και βράζουμε για 4΄-5΄ ή μέχρι να μαλακώσουν (θα πρέπει η λάμα ενός μαχαιριού να γλιστράει εύκολα στη σάρκα).Στραγγίζουμε τις πατάτες καλά και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Ρίχνουμε ηλιέλαιο σε μια μέτρια κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε τις προβρασμένες πατάτες και τις τηγανίζουμε για 5΄-6΄ ώστε εξωτερικά να γίνουν τραγανές.Αν υπάρχει, τις ρίχνουμε σε καλάθι φριτέζας ώστε μέσα στην κατσαρόλα να καλύπτονται καλά από το λάδι, για να ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να τις γυρίζουμε.Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα (αν δεν έχουμε το καλάθι) και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Σάλτσα

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 1΄ μέχρι να γυαλίσει.Σοτάρουμε και το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλει το άρωμά του (προσοχή, μη μαυρίσει και καεί).Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα για 10΄-15΄ μέχρι να συμπυκνωθεί.Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές με την ντοματένια σάλτσα από πάνω και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

olivemagazine.gr

The post Τηγανητές πατάτες με σάλτσα ντομάτας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα