Τσακαλώτος από την Κρήτη: «Στριμώξαμε τα χαμηλά στρώματα γιατί δεν αντιμετωπίσαμε τη φοροδιαφυγή»

Σε εξέλιξη είναι η εκδήλωση με θέμα: «έξοδος και ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο», παρουσία του Υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Ο Υπουργός ύστερα από πολλές συναντήσεις στο Ηράκλειο, σήμερα, με πολιτικά και όχι μόνο πρόσωπα πραγματοποιεί ομιλία στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο–Περιφερειακό τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος–Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Στην

εκδήλωση παρευρίσκονται ο Περιφερειάρχης Κρήτης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Ιεράπετρας και Ανωγείων αλλά και ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθος.

Toν λόγο πήρε πρώτη η κ. Ειρήνη Βρέντζου λέγοντας πως η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει ανάπτυξη και καταπολέμηση της λιτότητας στον παρόντα χρόνο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης κ. Σισαμάκης σημείωσε πως παρατηρείται βελτίωση των μακροοικονομικών και τραπεζικών μεγεθών. «Η κοινωνία όμως στενάζει, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.», σχολίασε ο ίδιος.

«Έχουμε δώσει γη και ύδωρ, πρέπει να γίνει σαφές στην κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους, ώστε οι νέες γενιές να μην είναι χαμένες για την Ελλάδα.», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Αλιφιεράκης σημείωσε πως φαίνεται να υπάρχει ένα φως στο τούνελ όμως τόνισε πως χρειάζεται αναπτυξιακό άλμα. «Να διασφαλισουμε ότι η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη, εστιάζοντας στην οικονομία της γνώσης και της καινοτομίας.», ανέφερε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός δήλωσε πως είναι καθήκον όλων μας η έξοδος από της κοινωνίας από την ηθική κρίση ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για ανάπτυξη , απασχόληση και κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Τον λόγο έχει, αυτήν την ώρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , αναφέροντας πως στις σημερινές του συναντήσεις του μετέφεραν θετικά στοιχεία. Ο ίδιος σχολίασε πως είναι σημαντικό η κυβέρνηση να έχει σύμμαχο την κοινωνία και πρόσθεσε πως τα θετικά λειτουργούν πολλαπλασιαστικά.

«Ετοιμάζουμε εκ των προτέρων σχέδιο για την ανάπτυξη. Η Ευρώπη ειναι ακομη σε προβληματική κατάσταση, γιατί αυτή η Ευρώπη δεν έχει ανταποκριθεί στο κοινωνικό πρόβλημα. Καιβλέπουμε φαινόμενα τύπου Λεπέν και Brexit. Θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη με την κοινωνία να τη συμμερίζεται», σημείωσε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχει κοινωνικό και δημοκρατικό έλλειμμα.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές τους. Το αναπτυξιακό μοντέλο πριν την κρίση δεν περιθωριοποιούσε τη φτώχεια. Δεν εξασφάλιζε την ισότητα. Ίσχυε από το 1974 και μετά. Η κοινωνία δεν ήταν σύμμαχος».

Αναφορικά με την περσινή απόφαση του Eurogroup, είπε με νόημα: «Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα πουν ότι στο Eurogroup του Ιούνη του 2017 έγιναν δυο σημαντικά πράγματα: Η συμφωνια για το χρέος και η απόφαση να δημιουργηθεί ένα απόθεμα χρηματοδότησης για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της»

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Μας πήρε καιρό να αντιμετωπισουμε τη φοροδιαφυγή κι έτσι στριμώξαμε τα χαμηλά στρώματα»! Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι την επόμενη πενταετια θα γίνου μειώσεις φόρων ύψους 3,5 δις ευρώ.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα