Ξεκίνησε στα Χανιά το πανελλήνιο συνέδριο για τις περιοχές Natura

Δεν μπαίνει δίλλημα περιβάλλον και προστασία του περιβάλλοντος και ανάπτυξη, αλλά ο στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος για την ανάπτυξη, με κανόνες που όλοι θα πρέπει να τους σέβονται τόνισε η Γενική Γραμματείας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα Χριστίνα Μπαριτάκη, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα «Περιοχές NATURA 2000: Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη» που ξεκίνησε σήμερα στα Χανιά.

Η

Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος του Υπουργείου σημείωσε μεταξύ άλλων πως με τον νέο νόμο για την προστασία των περιοχών NATURA, δεν άλλαξε τίποτα σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες των δασικών υπηρεσιών, ούτε υποκαθιστά κάποιον φορέα ή υπηρεσία σε άλλα θέματα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για θέματα περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Κρήτης κ. Νίκος Καλογερής είπε ότι με τους φορείς διαχείρισης ανοίγει μια νέα εποχή, ενώ σημείωσε πως είναι προς τον συμφέρον μας η προστασία του περιβάλλοντος με όλες μας τις δυνάμεις.

Τέλος ο κ. Πέτρος Λυμπεράκης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, είπε πως με τον νέο νόμο φέρνει όλους τους εμπλεκόμενους στο ίδιο τραπέζι και καθορίζει ένα συγκεκριμένο τρόπο για την προστασία των περιοχών natura.

Το συνέδριο συνεχίζεται την Παρασκευή και το Σάββατο.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα