Εγκληματική οργάνωση με εγκέφαλο ισοβίτη χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά τύπου Φλώρου

Μία εγκληματική οργάνωση η οποία χορηγούσε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα την υφ’ όρων απόλυση κρατουμένων, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου, ερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η διερεύνηση της αποφυλάκισης του καταδικασθέντα πρωτοδίκως για την υπόθεση Energa - Hellas Power, δεν αποκλείεται να οδήγησε σε ένα δίκτυο χορήγησης πλαστών εγγράφων που φαίνεται να λειτουργούσε και μέσα από

τις φυλακές, με τη συμμετοχή γιατρών, ενδεχομένως και δικηγόρων. Μεταξύ των αξιόποινων πράξεων που ερευνώνται είναι εκείνα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι αρχές, μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ερευνούν 300 περιπτώσεις αποφυλακίσεων, εκ των οποίων δύο έχουν χαρακτηριστεί ύποπτες ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος για τις υπόλοιπες.

Πρώην ισοβίτης μέλος του κυκλώματος;

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται -εκτός από τον Αρ. Φλώρο- και δεύτερος άνδρας, καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για ποινικά αδικήματα, όπως ανθρωποκτονίες και άλλα, ο οποίος σήμερα βρίσκεται ελεύθερος με βούλευμα του αρμόδιου συμβουλίου. Ο πρώην κρατούμενος εδώ και μερικούς μήνες έχει απολυθεί υφ’ όρων από φυλακή της επαρχίας, ωστόσο αν και υπάρχουν στοιχεία, δεν έχει ανακληθεί η απόλυσή του. Κι αυτό γιατί έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης έφεσης κατά του σχετικού βουλεύματος, σε αντίθετη με την περίπτωση του Αρ. Φλώρου, και πλέον τα χέρια των εισαγγελικών αρχών είναι «δεμένα», μέχρι τουλάχιστον την τροποποίηση του άρθρου 110Α του ΠΚ που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατά τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο συγκεκριμένος πρώην ισοβίτης, δεν αποκλείεται όχι μόνο να έχει καταφέρει την αποφυλάκισή του με πλαστά έγγραφα, αλλά και να σχετίζεται με το επίμαχο κύκλωμα που διακινούσε πιστοποιητικά σε εγκλείστους. Για την ίδια οργάνωση αναμένεται να ελεγχθούν τόσο γιατροί οι οποίοι έδιναν πιστοποιητικά στους κρατούμενους βεβαιώνοντας ανύπαρκτες αναπηρίες, καθώς και στελέχη του ΚΕΠΑ, στα καθήκοντα των οποίων ήταν και η εξακρίβωση της κατάστασης υγείας των αιτούντων αποφυλάκισης. «Εάν δεν αξιολογούν σωστά ή εάν δεν βλέπουν καν τον κρατούμενο, υπάρχει ζήτημα» αναφέρουν ανώτατες πηγές, επισημαίνοντας πως θα ερευνηθεί και η εμπλοκή δικηγόρων, οι οποίοι προσκόμιζαν τα πλαστά πιστοποιητικά ενώπιον των αρχών.

Και δεύτερο πλαστό για Φλώρο

Την ίδια ώρα, ξεχωριστά ερευνάται η υπόθεση της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας, που προκάλεσε ένα ντόμινο εξελίξεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης που χειρίζεται η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ο καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 21 ετών φαίνεται πως προσκόμισε ενώπιον της Δικαιοσύνης όχι ένα, αλλά δύο πιστοποιητικά για αναγνώριση αναπηρίας, που φαίνεται να είναι πλαστά. Ήδη από το πρώτο τέτοιο έγγραφο το ποσοστό αναπηρίας του έπεσε στο 55% αποκλείοντας το ενδεχόμενο εξόδου του κρατούμενου από τη φυλακή, ενώ η νέα αυτή εξέλιξη θα μειώσει ακόμα περισσότερο το ποσοστό.

Keywords
Τυχαία Θέματα