Φολέγανδρος: Η 45χρονη τουρίστρια περιγράφει πώς σώθηκε με πλαστικές σακούλες και καραμέλες

Η Κουσίλα Στάιν πέρασε 40 ολόκληρες ώρες μέσα σ' ένα βαρκάκι στη μέση του πουθενά, στα ανοιχτά της Φολεγάνδρου και κατάφερε να παραμείνει ζωντανή.

Τα παράξενα κι όμως αποτελεσματικά όπλα που την βοήθησαν στην μάχη της επιβίωσης ήταν οι πλαστικές σακούλες από τα ψώνια της και μια χούφτα καραμέλες.

Η γυναίκα εντοπίστηκε 55 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, μέσα σε βοηθητικό σκάφος, από το πλήρωμα του ΠΛΣ 119, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Η εμπειρία της 45χρονης Νεοζηλανδής στη θάλασσα και η εκπαίδευσή της στις Τεχνικές Επιβίωσης Ναυαγών αποδείχθηκαν το κλειδί για

τη σωτηρία της.

Όπως είπε η ίδια:

"Όταν ξεκίνησα να κλαίω, είπα: όχι, μην κλαις, μην σπαταλάς άδικα τα δάκρυά σου, η κόρη των ματιών σου ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες επιβίωσης".

Η γυναίκα που έχασε το κουπί της βάρκας της και χάθηκε στα ανοιχτά, κατάφερε να πολεμήσει την υποθερμία, ντυμένη με τις πλαστικές σακούλες με τα ψώνια της από τη Φολέγανδρο.

Αυτό αποδείχθηκε πολύ σωστό, αφού στην ανοιχτή θάλασσα η θερμοκρασία μπορεί να έχει μέχρι και 20 βαθμούς διακύμανση το πρωί και το βράδυ.

Ο άλλος θανάσιμος κίνδυνος, με τον οποίον ήρθε αντιμέτωπη η 45χρονη τουρίστρια, ήταν η αφυδάτωση, αφού δεν είχε μαζί της καθόλου νερό. Ωστόσο, βρήκε λύση, χρησιμοποιώντας κάποιες καραμέλες.

Οι καραμέλες αφήνουν και μία ψευδαίσθηση ενυδάτωσης, καθώς οι καραμέλες προκαλούν σιελόρροια και ο οργανισμός μπορεί να ανακυκλώνει το σάλιο και να το χρησιμοποιήσει για πηγή ύδατος.

Όταν τελικά εντοπίστηκε από το Λιμενικό, η γυναίκα ήταν εξαντλημένη, αλλά ζωντανή χάρη στις γνώσεις, αλλά και την τύχη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα