Βάσεις 2019: Ατομική προσπάθεια, ποιοτικό διάβασμα και ένα μήνυμα σε όσους δεν τα κατάφεραν

Αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας αλλά και στην ιστοσελίδα results οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, με την πρώτη επεξεργασία από τις βαθμολογίες να δείχνουν σημαντική πτώση των βάσεων σε αρκετές Σχολές, ιδίως στις πιο περιζήτητες, όπως Ιατρικές, Πολυτεχνικές και Νομικές.

Παρά τη δυσκολία και τις "εκπλήξεις" των φετινών θεμάτων ορισμένοι μαθητές τα κατάφεραν και είδαν το όνειρό

τους να γίνεται πραγματικότητα: πέρασαν εκεί που στόχευαν, αρίστευσαν σε μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Αριστούχοι των Πανελληνίων μιλούν στον News24/7 για το "μυστικό της επιτυχίας".

Δημήτρης Χαραλάμπους, Ιατρική Αθηνών

Ο μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Πειραιά, Δημήτρης Χαραλάμπους, συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες 19.680 μόρια. Η Ιατρική σχολή Αθηνών ήταν η πρώτη του επιλογή.

"Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο πάνω απ' όλα η ατομική προσπάθεια, δηλαδή ο ίδιος ο υποψήφιος πρέπει να έχει αποφασίσει ήδη από τα προηγούμενα χρόνια, από το γυμνάσιο, ακόμα και από το δημοτικό, να θέσει σωστές βάσεις.

Ήμουν πολύ τυχερός για τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου, τόσο στο φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά όσο και στο σχολείο, το 2ο γενικό λύκειο Πειραιά, γιατί με βοήθησαν πολύ μέσα από την προετοιμασία που κάναμε. Επίσης είχα και την υποστήριξη της οικογένειάς μου, η οποία εξασφάλισε το απαιτούμενο οικογενειακό κλίμα διότι πρέπει να υπάρχει και το απαιτούμενο ψυχικό υπόβαθρο για τις πανελλήνιες.

Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε υποψήφιος να μετριάσει το άγχος του. Και εγώ είχα αρκετό αλλά κατάφερα ευτυχώς να το χειραγωγήσω".

Σχετικά με το αποτέλεσμα των γραπτών του ανέφερε, "Να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα τα πάω τόσο καλά, ειδικά τη φετινή χρονιά που τα θέματα ήταν δύσκολα, επομένως όταν βγήκαν τα αποτελέσματα ομολογουμένως εξεπλάγην.

Τα θέματα ήταν πρωτότυπα, ωστόσο εάν έχεις δουλέψει όλη τη χρονιά, έχεις λύσει πολλές ασκήσεις και πάνω απ'όλα να μπορείς να μετριάσεις το άγχος σου, κυρίως όταν έρθει το δύσκολο θέμα να μην αγχωθείς αλλά να επιστρατεύσεις τη λογική σου, μπορείς να αντιμετωπίσεις όλα".

Ερωτηθείς για τον ελεύθερο χρόνο κατά την περίοδο των Πανελληνίων, ο Δημήτρης απάντησε: "Η αλήθεια είναι πως για να πετύχεις τον σκοπό σου πρέπει να περιορίσεις αρκετά τις εξόδους, πρέπει να αφοσιωθείς στο διάβασμα. Ωστόσο είχα καλό πρόγραμμα και κυρίως τα Σαββατοκύριακα μου άρεσε να ξεκουράζομαι. Ο ελεύθερός μου χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος βέβαια".

"Από την Ελλάδα δεν σκέφτομαι να φύγω. Σκοπός μου είναι να ολοκληρώσω εδώ τις σπουδές και μετέπειτα την ειδικότητά μου και μετά σκέφτομαι κάποια στιγμή να ταξιδέψω στο εξωτερικό για κάποιο μεταπτυχιακό. Γενικά όμως θέλω να μείνω και να βοηθήσω τη χώρα μου".

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μία αναφορά σε όλους εκείνους που δεν κατάφεραν να περάσουν στη σχολή της επιθυμίας τους τη φετινή χρονιά. Σε εκείνους θέλω να στείλω ένα μήνυμα: Να μην τα παρατήσουν και να αξιοποιήσουν και τη δεύτερη ευκαιρία και την τρίτη που υπάρχει", δήλωσε.

Μελανίδης Μάριος, Ιατρική Πάτρας

Ο Μελανίδης Μάριος κατάφερε να συγκεντρώσει 18.481 μόρια, κατακτώντας μία θέση στο πανεπιστήμιο της επιλογής του, την Ιατρική Σχολή Πατρών.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: "Ήταν προτεραιότητά μου να περάσω στην Ιατρική Σχολή. Η αλήθεια είναι πως για τον σκοπό αυτό απαιτείται κάποιο στοιχειώδες πρόγραμμα, όχι όμως κάτι τρομερά εξαντλητικό. Μπορεί κανείς να συνδυάσει διάβασμα και εξόδους άμα το οργανώσει σωστά και κάνει ποιοτικό διάβασμα".

"Όσον αφορά το άγχος, είναι η δεύτερη φορά που δίνω πανελλήνιες οπότε το στρες μου ήταν μετριασμένο αυτή τη φορά. Είχα σίγουρα άγχος σε κάποιο βαθμό αλλά ήταν παραγωγικό".

"Στον ελεύθερό μου χρόνο έβγαινα, ήταν το αγχολυτικό μου, πήγαινα για μπάσκετ με τους φίλους μου. Ήταν περιορισμένος ο ελεύθερός μου χρόνος, αλλά όχι ανύπαρκτος. Άμα κάνει κανείς ποιοτικό διάβασμα και όχι ποσοτικό όλα βγαίνουν.

Το περίμενα να περάσω στην Ιατρική στην Πάτρα, αλλά κρατούσα μικρό καλάθι δεν ήξερα ακριβώς τι θα γίνει. Η δεύτερη επιλογή μου μετά την Ιατρική ήταν το Βιολογικό", δήλωσε.

*Ευχαριστούμε το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά που μας βοήθησε στην επικοινωνία με τους μαθητές

Keywords
Τυχαία Θέματα