«Μαύρο» στον Roger Waters λόγω... αντισημιτισμού

10:32 29/11/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ waters-roger-germania.jpg Η γερμανική τηλεόραση δεν θα μεταδώσει τις συναυλίες του εξαιτίας των διαμαρτυριών για το Ισραήλ | (Photo by Owen Sweeney/Invision/AP) 29.11.2017, 10:24 | Ετικέτες: Roger Waters, συναυλίες, Pink Floyd Συντάκτης: efsyn.gr

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Roger Waters

με... όλους τους άλλους με αφορμή το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ. Η γερμανική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ακυρώνει προγραμματισμένες εκπομπές με τις συναυλίες του, εξαιτίας του «αντισημιτισμού» του Βρετανού καλλιτέχνη.

Ο σπουδαίος μουσικός πρωτοστατεί στην κίνηση καλλιτεχνών που δεν πραγματοποιούν εμφανίσεις στο Ισραήλ διαμαρτυρόμενοι για την επιθετική πολιτική του Τελ Αβίβ απέναντι στην Παλαιστίνη, ενώ δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να κατακεραυνώνει άλλους μουσικούς που αποφασίζουν να εμφανιστούν στη χώρα αυτά.

Η γερμανική δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα σχέδιά της να μεταδώσει ζωντανά συναυλίες του Roger Waters το 2018 σημειώνοντας ότι έχουν καταγραφεί κατηγορίες εναντίον του για αντισημιτισμό.

Αυτή η περίεργη απαγόρευση θα ισχύσει για τα πέντε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς που συγκροτούν το δημόσιο δίκτυο ARD. Το δίκτυο θέλει να στείλει ένα μήνυμα και σε άλλους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο κίνημα BDS, αλλά και στις κοινότητες των Εβραίων της Γερμανίας.

Ο Γιόζεφ Σούστερ, πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας, δήλωσε ότι «η άμεση και αποφασιστική αντίδραση από τα κανάλια είναι ένα σημαντικό σημάδι πως ο αντισημιτισμός κατά του Ισραήλ δεν έχει θέση στη Γερμανία».
Από την πλευρά του ο Μάρεκ Λίμπερμπεργκ, ο διοργανωτής της συναυλίας του Roger Waters, σημείωσε ότι οι Εβραίοι της Γερμανίας έχουν δίκιο να ανησυχούν για τον «αυξανόμενο αντισημιτισμό» στη Γερμανία, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «εντελώς γελοία».

Ο Λίμπερμπεργκ, γιος επιζώντων από το Ολοκαύτωμα, δήλωσε ότι διαφωνεί με το BDS ωστόσο στηρίζει το δικαίωμα του Roger Waters να έχει ελευθερία έκφρασης.

Το κίνημα BDS έχει συσταθεί από το 2005, ενώ τους τελευταίους μήνες οι διαμαρτυρίες καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς έχουν καταφερθεί εναντίον μεγάλων ονομάτων όπως οι Radiohead και ο Nick Cave.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κέιβ πηγαίνει στο Ισραήλ παρά τις διαμαρτυρίες Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης για το Ισραήλ «Στο τέλος παίξαμε μουσική»
Keywords
Τυχαία Θέματα