Ματίνα Παγώνη: Τα 3 στοιχεία που προκαλούν τρόμο – Από όσους έχουν νοσήσει, το 10% θα έχει προβλήματα για μία ζωή-ΒΙΝΤΕΟ
Κοροναϊός – Τα τρία στοιχεία που προκαλούν τρόμο στους ειδικούς ενώ καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα
Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” και μεταξύ άλλων, ανέφερε πως από όσους έχουν νοσήσει, το 10% θα έχει προβλήματα για μία ζωή.
Αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε «πρέπει να προσέξουμε, ειδικά όσοι ταξιδεύουν. Να φορούν μάσκες, να κάνουν τεστ.
Είμαστε γύρω στο 55-57% στους εμβολιασμούς. Όσοι γυρίζουν από διακοπές και δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν, για να πάμε σε ένα διαφορετικό φθινόπωρο. Οι ΜΕΘ αρχίζουν και πιέζονται, αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών και έχουμε και διψήφιο αριθμό θανάτων. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι, τα πράγματα είναι δύσκολα».
Η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε τους ανεμβολίαστους πως δεν ξέρουν πως θα περάσουν τη νόσοΓια τους ανεμβολίαστους επεσήμανε «το 97% όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι. Δεν είναι όλοι αρνητές. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αυτοί που προβληματίζονται και φοβούνται να πάνε στο ραντεβού που έχουν κλείσει. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πειστούν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή.
Καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα. Εμβολιαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι. Ο εμβολιασμός όσων δεν μπορούν να μετακινηθούν ξεκίνησε τώρα, ενώ έπρεπε να αρχίσει πιο νωρίς. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα 10% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι αρνητές είναι γύρω στο 7% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.
Οι περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν αμφιβολίες. Αυτοί είναι που πρέπει να πειστούν» και προειδοποίησε «οι άνθρωποι που θα νοσήσουν, δεν ξέρουν αν θα περάσουν τη νόσο με απλά συμπτώματα. Οι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι μεγάλες ηλικίες, είναι αυτοί που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία».
Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ή επαναφοράς απαγορεύσεων, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι «δεν πρέπει να πάμε σε lockdown. Το ποσοστό αυτών που έχουν εμβολιαστεί βοηθάει. Αν τα κρούσματα φτάσουν στα επίπεδα που είχε προβλεφθεί, τότε η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει κάποια τοπικά μέτρα. Πρέπει να τρέξουμε τους εμβολιασμούς για να πετύχουμε».
Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι νοσούν, τόνισε «από τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που έχουν νοσήσει, ένα ποσοστό άνω του 10% έχει προβλήματα που θα τα έχει για μία ζωή. Θα πρέπει να παρακολουθούνται αυτοί οι άνθρωποι από γιατρούς συνεχώς. Πολλοί έχουν χάσει γεύση και όσφρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Υπάρχουν και μελέτες που αναφέρουν ότι επηρεάζεται η μνήμη. Η νόσος κάνει πολλές επιπλοκές σε πνεύμονες, καρδιά, εγκέφαλο, σε όλα τα όργανα. Υπάρχουν πάρα πολλές επιπλοκές που μπορεί να συμβούν. Κάθε άρρωστος είναι μια ειδική περίπτωση. Βλέπουμε πράγματα που δεν περιμέναμε. Κάθε μέρα βλέπουμε κάτι καινούργιο».
Η συμβουλή της Ματίνας Παγώνη για εμβολιασμό εκπαιδευτικών και μαθητών 12-17 ετώνΓια τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών και μαθητών, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε «σε λίγο καιρό θα αντιμετωπίσουμε δασκάλους, καθηγητές και μαθητές, φοιτητές που δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους, πρέπει να πάνε στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
Θα πρέπει οι γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους από 12 έως 17 ετών, να πάνε να εμβολιαστούν, το ίδιο και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Οι γονείς πρέπει να ξέρουν ότι όπως εμβολίασαν τα παιδιά τους από όταν ήταν μηνών, για να είναι ασφαλή, το ίδιο πρέπει να κάνουν και τώρα. Το εμβόλιο δε δημιουργεί πρόβλημα στα παιδιά.
Για να είναι ασφαλή θα πρέπει να εμβολιαστούν. Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξουν οι παιδίατροι, που θα μπορούν να συζητήσουν με τους γονείς. Ο εμβολιασμός στα σχολεία θα βοηθούσε πολύ. Το έχουμε προτείνει εδώ και δύο μήνες».
Για τα εισπνεόμενα εμβόλια είπε ότι «αυτό το εμβόλιο είναι από το Ισραήλ, η μελέτη είναι στην τρίτη φάση. Έχει προχωρήσει, είναι πολύ καλό από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε και νομίζω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ.
Μερικές φορές ακόμα και η ένεση αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον. Πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε στα χέρια μας αυτό το εμβόλιο. Για το θέμα του φαρμάκου δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Δεκέμβρη θα έχουμε τα αντιιικά στα χέρια μας».
Για τη μετάλλαξη Δέλτα, η Ματίνα Παγώνη πρόσθεσε ότι «είναι πολύ μεταδοτική σε όλες τις ηλικίες. Θα μας απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Χρειάζεται προσοχή και η μετάλλαξη αυτή αποτελεί ένα σοβαρό λόγο για να εμβολιαστεί κάποιος.
Ένας εμβολιασμένος που νοσεί και ένας ανεμβολίαστος είναι δύο διαφορετικοί ασθενείς. Ο ανεμβολίαστος θα φτάσει στη ΜΕΘ και ο εμβολιασμένος δε θα φτάσει ποτέ. Είχαμε μόνο έναν εμβολιασμένο που έφτασε στη ΜΕΘ, πήγε τελικά καλά και πρόκειται για πιθανότητα μία στο εκατομμύριο».
Τέλος, για την τρίτη δόση του εμβολίου, κατέληξε «τα εμβόλια, σύμφωνα με τις μελέτες, μας καλύπτουν από 9 έως 12 μήνες. Ήδη στο εξωτερικό έχουν προχωρήσει και έχουν μιλήσει για την τρίτη δόση. Και εμείς θα την ξεκινήσουμε, θα αποφασιστεί μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, γιατί πρέπει να καλύψουμε όσους εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.
Για τα παιδιά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα για τρίτη δόση, είναι ακόμα πολύ νωρίς. Για τους ενήλικες θα γίνει».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚορονοιός – Εμβόλια: Τι προσφέρει η τρίτη δόση – Τη χρειαζόμαστε όλοι;13 Αυγούστου 202113 Αυγούστου 20211Τι κερδίζουν οι έφηβοι με τον εμβολιασμό τους13 Αυγούστου 202113 Αυγούστου 202134Κορονοϊός: Η 26χρονη που νόσησε ήπια αλλά δεν γλύτωσε την εγκεφαλική φλεγμονή13 Αυγούστου 202113 Αυγούστου 202178Ματίνα Παγώνη: Τα 3 στοιχεία που προκαλούν τρόμο – Από όσους έχουν νοσήσει, το 10% θα έχει προβλήματα για μία ζωή-ΒΙΝΤΕΟ13 Αυγούστου 202113 Αυγούστου 202134The post Ματίνα Παγώνη: Τα 3 στοιχεία που προκαλούν τρόμο – Από όσους έχουν νοσήσει, το 10% θα έχει προβλήματα για μία ζωή-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εμβόλιο κορονοϊού: Τρεις σπάνιες παρενέργειες εξετάζει ο ΕΜΑ
- Συρίγος: Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια το φθινόπωρο
- Το πήρε απόφαση ο Κανάκης…
- Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου
- Λάρισα: Άλλαξε η κατηγορία για τον δολοφόνο του 53χρονου στο καφενείο
- Γαλάτσι: Στον δεξιό μηρό το δάγκωμα του πίτμπουλ στον αστυνομικό, λέει η ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Παρατηρήσεις σε Ονιεκούρου για το πράσινο μαλλί
- Αίγινα: Lockdown στην Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου-Αγίας Τριάδος
- Έρευνα: Χαμηλότερες νοητικές επιδόσεις σε παιδιά που γεννήθηκαν κατά την πανδημία
- Ο Ιβάν άνοιξε το «δώρο» του Μαρινάκη, άλλοθι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού, να μην κάνει μεταγραφές!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Newsitamea.gr
- Σκυλιά μέσα στη θάλασσα και την παραλία – Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
- Ματίνα Παγώνη: Τα 3 στοιχεία που προκαλούν τρόμο – Από όσους έχουν νοσήσει, το 10% θα έχει προβλήματα για μία ζωή-ΒΙΝΤΕΟ
- Τι κερδίζουν οι έφηβοι με τον εμβολιασμό τους
- Χαράλαμπος Γώγος: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές για το κορονοϊό, που εξελίσσεται σε νόσο των νέων
- Τελευταία Νέα Newsitamea.gr
- Ματίνα Παγώνη: Τα 3 στοιχεία που προκαλούν τρόμο – Από όσους έχουν νοσήσει, το 10% θα έχει προβλήματα για μία ζωή-ΒΙΝΤΕΟ
- Τι κερδίζουν οι έφηβοι με τον εμβολιασμό τους
- Σκυλιά μέσα στη θάλασσα και την παραλία – Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
- Χαράλαμπος Γώγος: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές για το κορονοϊό, που εξελίσσεται σε νόσο των νέων
- Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2021: Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι κάθε ταμείου για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ – Αναλυτικά
- Κορονοϊός: Η 26χρονη που νόσησε ήπια αλλά δεν γλύτωσε την εγκεφαλική φλεγμονή
- Ευχάριστη εξέλιξη για τον Μίκαελ Σουμάχερ: Κατάφερε να επιβιώσει χάρη στους γιατρούς και την Κορίνα
- Μιμή Ντενίση για φωτιές: Πόσο μίσος υπάρχει σε αυτή τη χώρα, καημένη Ελλάδα- Η ανάρτησή της
- 7 τύποι ανδρών που είναι επικίνδυνοι σύντροφοι
- Εγκύκλιος για αναστολή εργασίας και άμεση αναπλήρωση ανεμβολίαστου προσωπικού σε δομές ηλικιωμένων ΑμεΑ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πλημμύρα αντιφάσεων και στο βάθος... επενδυτικές ευκαιρίες
- Χανιά: Αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», τον Ιούλιο
- Πώς θα ανοίξουν πανεπιστήμια και σχολεία το φθινόπωρο - Το ''μεγάλο τεστ''
- Δικογραφία για τον αστυνομικό που σκότωσε τον σκύλο – Τι ισχύει βάση νόμου
- Ενίσχυση του Μαξίμου και… υπομονή για τον «μεγάλο» ανασχηματισμό
- ΕΛΑΣ: Το πίτμπουλ δάγκωσε τον αστυνομικό στο δεξί μηρό πριν το πυροβολήσει
- Ελληνοκεντρικός επαρχιωτισμός
- «Εφιάλτης» για τους παραγωγούς μελιού ο αφανισμός του δάσους στην Εύβοια
- PRODEA Investments: Πρώτες επενδύσεις των αντληθέντων κεφαλαίων του πράσινου ομολόγου της
- Ο Ολυμπιακός έκανε παρατηρήσεις στον Ονιεκούρου για τα πράσινα μαλλιά