Συμβουλές για να προλάβετε τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Οι αλλαγές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ ξεκινούν ήδη από τη δεκαετία των 30 ή της δεκαετίας των 40.

Αλλά η έρευνα έχει δείξει τέσσερις βασικές στρατηγικές που ενισχύουν τη δύναμη του εγκεφάλου, ειδικά εάν αρχίσετε να τις κάνετε τώρα.

Η αυξανόμενη έρευνα δείχνει ότι μπορείτε να βελτιώσετε τον εγκέφαλό σας ανεξάρτητα από την ηλικία σας, καθιστώντας τον πιο δυνατό τώρα και προστατεύοντάς τον μακροπρόθεσμα

Στην πραγματικότητα, ενώ οι έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το 60% των Αμερικανών θεωρούν τη νόσο του Αλτσχάιμερ φυσικό μέρος

της γήρανσης, οι επιστήμονες λένε το αντίθετο. Επιτέλους είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τους όρους νόσος του Αλτσχάιμερ και πρόληψη στην ίδια πρόταση.

Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε το σχέδιο βελτίωσης του εγκεφάλου σας είναι τώρα. Δεν υπάρχει μια ηλικία που είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά για να σκεφτούμε την υγεία του εγκεφάλου.

Η γυμναστική, η υγιεινή διατροφή και ο ύπνος που αγαπά η καρδιά σας, διατηρούν επίσης τον εγκέφαλό σας σε φόρμα.

Όμως εάν προσθέσετε και τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε να μειώσετε τις πιθανότητα της νόσου του ΑλτσχάιμερΠροκαλέστε το μυαλό σας

Ένας από τους πιο εμπεριστατωμένους τρόπους για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας είναι να προκαλέσετε τον εγκέφαλό σας, ώστε να γίνει πιο ευέλικτος. Αυτό δεν σημαίνει επίλυση παζλ και σταυρόλεξων, σημαίνει να κάνετε νέα πράγματα για να δουλεύετε συνεχώς διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου σας και να δημιουργήσετε συνδέσεις μεταξύ τους.

Όταν προσπαθείτε να θυμηθείτε ένα όνομα, για παράδειγμα, και το μυαλό σας συναντά ένα εμπόδιο, δεν θα βρείτε τίποτα. Αλλά αν υπάρχουν διαθέσιμες παρακάμψεις, ο εγκέφαλός σας θα τις δοκιμάσει μέχρι να βρει το όνομα που ψάχνετε.

Κοιμηθείτε σωστά

Προσπαθήστε να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπή. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να προετοιμαστείτε και κατάλληλα, όπως να μην έχετε ψηφιακές οθόνες στην κρεβατοκάμαρά σας για για τουλάχιστον μισή ώρα έως μία ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι. Το μπλε φως που εκπέμπει σας εμποδίζει να παράγετε μελατονίνη, μια ορμόνη που βοηθάει να σας πάρει ο ύπνος.

Να τρώτε πιο έξυπνα

Ενώ δεν υπάρχει ένα τρόφιμο που να μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει τη γνωστική εξασθένηση, το υγιεινό φαγητό μπορεί να βοηθήσει. Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά , λαχανικά, ψάρια διευκολύνει την επικοινωνία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου μεταξύ τους.

Να κάνετε διαλογισμό τουλάχιστον για 10 λεπτά κάθε μέρα

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός, είναι ένα αποτελεσματικό όπλο εναντίον της άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ. Καθίστε με ίσια πλάτη, κλείστε τα μάτια σας και εισπνεύστε αργά μετρώντας μέχρι το πέντε, στη συνέχεια, εκπνεύστε και μετρήστε ξανά. Κάντε το για 5 λεπτά ακόμα και προσπαθήστε να αδειάσετε το μυαλό σας από όλες τις σκέψεις. Κάντε διαλογισμό καθημερινά.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

The post Συμβουλές για να προλάβετε τη νόσο του Αλτσχάιμερ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα