Τι κάνουμε όταν το παιδί μας αντιμιλά

Πώς να πείσετε το παιδί σας να σταματήσει να αντιμιλά; Ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι για να αποτρέψετε ή να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;

Σαρκαστικές απαντήσεις, θρασείς χαρακτηρισμοί, απρεπείς ατάκες. Το αστέρι σας «λάμπει» στον πλανήτη της αυθάδειας; Μην παίξετε το παιχνίδι της εξουσίας γιατί θα το χάσετε! Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να το επαναφέρετε στην τάξη. Ακολουθήστε τους…

Πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση του προβλήματος;

Όπως σε όλα τα προβλήματα έτσι και στο συγκεκριμένο

η λέξη «πρόληψη» κατέχει μία ιδιαίτερα σημαντική θέση. Για να μην ακούσετε συνεπώς από τα αγγελικά του χειλάκια αυτά που δεν πρέπει φροντίστε να μιλάτε στο παιδί σας με τον τρόπο που θέλετε να σας μιλά και αυτό. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μάθετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί τη γλώσσα που θέλετε να ακούτε από εκείνο. Να χρησιμοποιείται πάντοτε ευγενικές εκφράσεις όπως «ευχαριστώ», «παρακαλώ», «με συγχωρείς» και να μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι οι καλύτεροι μίμοι. Στα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται επίσης ο έλεγχος της τηλεόρασης, των φίλων του παιδιού και… της δικής μας γλώσσας καθώς ό,τι μπαίνει στα αυτιά των παιδιών βγαίνει, με μαθηματική ακρίβεια, από το στόμα τους.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα;

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάψει το παιδί σας να σας αντιμιλά είναι να το αγνοήσετε. Όσο δύσκολο κι αν σας είναι, προσπαθήστε να δίνετε όσο λιγότερη σημασία μπορείτε όταν απλώς σας αντιμιλά χωρίς να χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις. Αν κάνετε σαν να μην συνέβη τίποτα, το παιδί χάνει τη δύναμη που πιστεύει ότι ασκεί επάνω σας. Έτσι, το «παιχνίδι» αυτό δεν είναι για εκείνο διασκεδαστικό χωρίς την προσδοκώμενη αντίδραση από την πλευρά σας. Πολύ σημαντικό για τους ειδικούς είναι επίσης να μην παίζετε παιχνίδια εξουσίας. Αν απαντάτε στο παιδί φωνάζοντας, του δείχνετε τον τρόπο να αντιμιλά. Παρότι είναι δύσκολο για κάποιον να συγκρατεί τα νεύρα του προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι όταν το παιδί αντιμιλά. Αν δείξετε ότι το σέβεστε θα του μάθετε να σας σέβεται κι εκείνο. Επίσης, μην τιμωρείτε το παιδί όταν σας αντιμιλά. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την άποψη ότι διδάσκουμε στα παιδιά σεβασμό με το να τιμωρούμε την ασέβεια. Η τιμωρία δεν διδάσκει τον σεβασμό, μονάχα τον φόβο…

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

The post Τι κάνουμε όταν το παιδί μας αντιμιλά appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα