Τι πρέπει να ”πετάξετε” η να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας για καλύτερη υγεία
Η καλή υγεία συνήθως συνδυάζεται με τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική. Ομως και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε- ξεκινώντας από το σπίτι- μπορεί να την επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.
Αντικείμενα που βρίσκονται στην κουζίνα, το μπάνιο ή οπουδήποτε αλλού μέσα σε ένα διαμέρισμα μπορούν να αποτελέσουν μικρές «παγίδες» για τον οργανισμό KAI πρέπει να ”πετάξετε” η να αλλάξετε.
Αρωματικά χώρουΜπορεί να δίνουν άλλο… αέρα και μυρωδιά στο χώρο σας.. Για να το αποφύγετε, προτιμήσετε εκείνα που έχουν
Συγκεκριμένα, όσα είναι κατασκευασμένα από σκληρό, άκαμπτο υλικό. Τα γυάλινα είναι πιο ασφαλή.
Το αντιβακτηριακό σαπούνιΔεν είναι πιο αποτελεσματικό από το κοινό σαπούνι, ενώ πολλοί εκφράζουν την ανησυχία ότι τα χημικά που περιέχει μπορεί να κάνει τα μικρόβια πιο ανθεκτικά.
Τις προμήθειες σε αναψυκτικάΤα αναψυκτικά διαίτης, ειδικά για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, είναι η χειρότερη συνήθεια.
Τα φθαρμένα παπούτσια τρεξίματοςΜετά από τη φθορά δεν έχουν την ικανότητα να απορροφήσουν τους κραδασμούς που προκαλεί κάθε διασκελισμός ή βήμα, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμών.
Την ξεφτισμένη οδοντόβουρτσαΣυνήθως αυτό συμβαίνει μετά από 2-3 μήνες και τότε έρχεται η ώρα για μία καινούρια, καθώς η παλιά είναι λιγότερο αποτελεσματική για το καθάρισμα των δοντιών.
Τα περιττά αντικείμεναΕιδικοί αναφέρουν πως όσα περισσότερα περιττά πράγματα που έχουμε γύρω μας, ή όσο πιο ακατάστατο είναι το σπίτι, τόσο μικρότερη είναι η ικανότητα συγκέντρωσης σε αυτά που έχουν σημασία.
Τα ρούχα που δεν φοράτε πλέονΠολλοί κρατούν το τζιν των σχολικών χρόνων, ελπίζοντας ότι θα χωρέσουν και πάλι σε αυτό. Το να τα βλέπει κανείς καθημερινά αυτά τα παλιά, αχρείαστα πλέον ρούχα, μπορεί να του προκαλέσει άγχος.
Τα αποφάγια που είναι στο ψυγείοΟ κανόνας για τις τροφές που περιέχουν ζωικά προϊόντα είναι να έχουν καταναλωθεί μέσα σε τρεις ημέρες, ή αλλιώς θα πρέπει να καταλήξουν στα σκουπίδια, αλλιώς αναπτύσσονται βακτήρια μέσα στο ψυγείο.
Την παλιά μάσκαραΤα υγρά προϊόντα μακιγιάζ, ανάμεσά τους και η μάσκαρα, μπορούν να γίνουν το «σπίτι» πολλών μικροβίων. Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους, θα πρέπει να γίνεται η αντικατάστασή της κάθε 2-3 μήνες.
Τη βρώμικη θήκη των φακώνΗ χρήση της είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για μολύνσεις στα μάτια. Οι γιατροί συμβουλεύουν την αντικατάστασή της κάθε τρεις μήνες.
Τα μπαγιάτικα μπαχαρικάΤα μπαχαρικά που μένουν στα ντουλάπια για χρόνια δεν μας αρρωσταίνουν, αλλά δεν προσθέτουν καμία γεύση στο φαγητό, κάτι βασικό για όσους προσπαθούν να μαγειρέψουν υγιεινά και να καταναλώσουν λίγες θερμίδες.
Το παλιό λιπ γκλοςΟτιδήποτε χρησιμοποιείται κοντά στο στόμα συγκεντρώνει πολλά βακτήρια γρήγορα και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, αν μπουν σε ένα σκίσιμο στα χείλια. Οι ειδικοί συστήνουν την αντικατάστασή του κάθε έξι μήνες.
Τα μουχλιασμένα, βρώμικα φίλτρα αέραΠρέπει να γίνεται συχνά η αντικατάστασή του, αλλιώς απλά τα μικρόβια επιστρέφουν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Τα ξεχειλωμένα σουτιένΠροσφέρουν λιγότερη υποστήριξη στις γυναίκες. Η αντικατάστασή τους θα τις ανακουφίσει από τον πόνο στην πλάτη- κυρίως εκείνες που έχουν μεγαλύτερο στήθος- αλλά θα επιβραδύνει και τη φυσική διαδικασία της γήρανσης του ιστού του μαστού.
Το σφουγγάρι της κουζίναςΕρευνες δείχνουν ότι είναι το αντικείμενο με τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι. Κάποιοι συνιστούν την «απολύμανσή» του στο φούρνο μικροκυμάτων καθημερινά, άλλοι επιστήμονες συνιστούν την αντικατάσταση του με ένα κομμάτι ύφασμα.
Τις πλαστικές επιφάνειες κοπήςΜόλις τα βακτήρια μπουν σε αυτές τις μικρές «χαρακιές» που γίνονται στην επιφάνεια και αρχίσουν να αναπτύσσονται, είναι δύσκολο να τα… ξεφορτωθεί κανείς. Καλύτερη επιλογή είναι η ξύλινη επιφάνεια κοπής.
Οι μπατονέτεςΤο κερί στα αυτιά, παρ’ όλο που μπορεί να είναι αηδιαστικό, έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης: να προστατεύει το εσωτερικό αυτού του ευαίσθητου οργάνου. Και όταν συσσωρευθεί περισσότερο από όσο αντέχουμε, όλοι χρησιμοποιούμε μια μπατονέτα για να καθαρίσουμε το εσωτερικό του αυτιού μας. Οι ειδικοί λένε ξεκάθαρα πως αυτή η πρακτική όχι μόνο δεν είναι σωστή, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνη.
Αν τοποθετήσουμε κατά λάθος την μπατονέτα πολύ βαθιά, κινδυνεύουμε να σπρώξουμε το κερί ακόμα πιο βαθιά, ακόμα και να τρυπήσουμε το τύμπανο. Για να είμαστε ασφαλείς, αφήνουμε τις μπατονέτες στην άκρη και καθαρίζουμε τα αυτιά μας μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει η άκρη του δαχτύλου μας – αρκεί, φυσικά, να μην το κάνουμε μπροστά σε κόσμο. Το κερί που υπάρχει πιο βαθιά κάνει τη δουλειά του, και δεν πρέπει να το αφαιρέσουμε.
Την καρέκλα σαςΔιεθνείς μελέτες δείχνουν ότι ο μέσος άνθρωπος κάθεται 7,7 ώρες καθημερινά, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι ο χρόνος αυτός φτάνει ακόμη και τις 15 ώρες την ημέρα.
Αυτό έχει αντίκτυπο στο μεταβολισμό, μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, διαβήτη, καρκίνο και κατάθλιψη.
Το σφουγγάρι του μπάνιουΕίναι απίστευτο το πόσοι μικροοργανισμοί μπορούν να κρύβονται μέσα στο σφουγγάρι μας. Η υγρασία είναι ο καλύτερος χώρος για να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν βακτήρια, μύκητες και μούχλα.
Οποιαδήποτε ανοιχτή πληγή στο δέρμα (ακόμα και οι εξαιρετικά μικροσκοπικές που οφείλονται στο ξύρισμα και την ξηροδερμία) βρίσκονται σε κίνδυνο να μολυνθούν. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, επιλέγουμε σφουγγάρια φτιαγμένο από φυσικές ίνες, που περιέχουν ένζυμα για να ελέγχουν τα βακτήρια και τους άλλους μικροοργανισμούς.
Μετά από κάθε χρήση, πρέπει να ξεπλένουμε το σφουγγάρι μας και να το στραγγίζουμε καλά, όπως και να το διατηρούμε σε περιβάλλον όσο πιο στεγνό γίνεται. Και, φυσικά, να το αντικαθιστούμε κάθε μήνα.
.
The post Τι πρέπει να ”πετάξετε” η να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας για καλύτερη υγεία appeared first on Newsitamea.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χάος στην εστίαση: Έρχονται κατασχέσεις σε εταιρικούς λογαριασμούς - εξαφανίζονται επιχειρήσεις
- Πολάκης: Άκου Κούγια, δικηγόρε της ψεύτο γκλαμουριάς των μεσημεριανάδικων
- Ο Κούγιας έκλεισε το τηλέφωνο και στον Παπαδάκη: «Θέλετε να κάνετε μονόλογο»
- Μόσιαλος: Έξι εμβόλια προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο για την COVID-19 - ΠΙΝΑΚΑΣ
- Το μήνυμα του Σπύρου Μπιμπίλα μετά την προφυλάκιση Λιγνάδη: «Λυπάμαι Δημήτρη»
- Μνημειώδης γκάφα του Τσίπρα στη Βουλή
- Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Η αλλαγή, οι αιτήσεις και οι πληρωμές
- Προσωρινά κρατούμενος ο Δημήτρης Λιγνάδης
- Μια περίεργη αίσθηση στα άκρα, «καμπανάκι» για καρκίνο του προστάτη
- Προσάραξη πλοίου στη Ψέριμο - Στο σημείο σπεύδουν οι ελληνικές δυνάμεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Newsitamea.gr
- Τελευταία Νέα Newsitamea.gr
- Τι πρέπει να ”πετάξετε” η να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας για καλύτερη υγεία
- Κατάθλιψη: Ποια είναι τα πρώτα 8 σημάδια και πώς αναγνωρίζεται- Μορφές κατάθλιψης
- Τι είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος της Ουγκάντας που μας «επισκέφθηκε» πρόσφατα
- 4 τρόποι να ερωτευτούμε χωρίς να χάσουμε την ανεξαρτησία μας
- Εξωσωματική γονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά: Αποκτήστε την οικογένεια που ονειρεύεστε
- Μη μου μιλάτε για τα εύκολα… πείτε μου για τα δύσκολα, εκείνα που η ζωή δεν σε ρωτά για να σου φέρει…
- Ιατρικοί μύθοι: 10 κοινοί για τις καρδιακές παθήσεις
- Ελκώδης κολίτιδα: Τι την προκαλεί, τι την ανακουφίζει, τα συμπτώματα και οι νέες θεραπευτικές επιλογές
- Κορονοϊός: 1.784 κρούσματα-186469 συνολικά-39 νεκροί-367 διασωληνωμένοι-Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων
- Ο Κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει απώλεια όσφρησης και γεύσης για σχεδόν μισό χρόνο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αχαϊα: Ιερέας μετά απο 15 μέρες νοσηλείας με κορονοϊό πήρε εξιτήριο
- Αρσάκειο: Επιστολή 285 αποφοίτων για κακοποιήσεις
- Αδήλωτα τετραγωνικά: Έρχεται νέα ρύθμιση για διορθώσεις με ...προσαυξήσεις
- Συνταγή για «ραγισμένα» μπισκότα κακάο -Μπουκιές σοκολατένιας απόλαυσης
- Τι είναι το «Super Follow» που έρχεται στο Twitter -Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να πληρώνονται
- Αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι -Μετά από πυροβολισμό κατά αστυνομικών
- Νέα διθυραμβικά σχόλια: «Ελλάδα: πώς γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς χάος»
- IISS: Η «ναυτική» απειλή της Κίνας, η πανδημία COVID-19 και οι στρατιωτικές δαπάνες – ρεκόρ το 2020!
- Κύπρος: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για απόπειρα απαγωγής τεσσάρων ανηλίκων