Apple Vision Pro: Νέες δυνατότητες με το visionOS 2.0 και διάθεση σε περισσότερες χώρες (όχι όμως Ελλάδα)

Στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών WWDC, η Apple παρουσίασε το visionOS 2, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος που τροφοδοτεί το Vision Pro, το οποίο υπόσχεται να εισάγει μια πληθώρα χαρακτηριστικών που ζητήθηκαν πολύ από την αρχική κυκλοφορία της συσκευής.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων ενημερώσεων είναι μια βελτιωμένη εφαρμογή Photos

που επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν τις υπάρχουσες εικόνες τους σε χωρικές φωτογραφίες (spatial photos) με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, το visionOS 2 θα υποστηρίζει πλέον τα ταξίδια με τρένο, επεκτείνοντας τη λειτουργία ταξιδιού του Vision Pro πέρα από τον προηγούμενο περιορισμό του στα αεροπλάνα.

Η λειτουργία εικονικής οθόνης Mac έχει επίσης αναβαθμιστεί, προσφέροντας πλέον στους χρήστες το ισοδύναμο δύο οθονών 4K, μαζί με μια νέα επιλογή εικονικής οθόνης ultrawide που δημιουργεί μια καθηλωτική, "καμπυλωτή" εμπειρία που μοιάζει με οθόνη. Η Apple ενσωμάτωσε επίσης το SharePlay στην εφαρμογή VisionOS Photos, επιτρέποντας στους κατόχους Vision Pro να μοιράζονται την εφαρμογή με άλλους χρησιμοποιώντας το Spatial Personas, μια πρωτοποριακή λειτουργία που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο και τοποθετεί εικονικά τις προτομές-φαντάσματα των φίλων σας που είναι κάτοχοι Vision Pro στο ίδιο δωμάτιο με εσάς, επιτρέποντας τη συνεργατική προβολή και επεξεργασία εγγράφων σε έναν πραγματικό τρισδιάστατο χώρο.

Σε μια κίνηση επέκτασης των δυνατοτήτων δημιουργίας περιεχομένου του Vision Pro, η Canon λανσάρει έναν ειδικό χωρικό φακό EOS που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη συσκευή. Επιπλέον, η Apple ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο σεναριακό immersive βίντεο για την πλατφόρμα, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή της να παρέχει ελκυστικό περιεχόμενο για τους χρήστες του Vision Pro.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας επέκτασής της διάθεσης της συσκευής, η Apple πρόκειται να ξεκινήσει τις προπαραγγελίες για το Vision Pro στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη στις 13 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη στις χώρες αυτές στις 28 Ιουνίου. Η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ακολουθήσουν, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 28 Ιουνίου και το headset να κυκλοφορεί επίσημα στις 12 Ιουλίου.

Για τη χρήση των νέων λειτουργιών σε νέες εφαρμογές, η Apple έχει δημιουργήσει μια σειρά από API τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα στους προγραμματιστές. Ακόμα το visionOS 2.0 μετατρέπει το Vision Pro σε AirPlay Receiver, ενώ υποστηρίζει δύο νέα gestures για πιο γρήγορη πρόσβαση στη home screen και το control center.

Παρά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, το Vision Pro παραμένει ένα προϊόν πρώτης γενιάς, το οποίο διατίθεται στην αγορά κυρίως ως εργαλείο παραγωγικότητας και συσκευή για επιχειρηματική χρήση, με την Apple να τονίζει συχνά τις εφαρμογές του στον ιατρικό τομέα. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα