Αστυνομική επιχείρηση με στόχο πειρατικές υπηρεσίες IPTV οδηγεί στην απώλεια σήματος για εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ συνεχίζεται το Euro 2024

Οι κάτοχοι των δικαιωμάτων αναμετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων στρέφονται όλο και συχνότερα στις αστυνομικές αρχές.

Σκληρό χτύπημα για τους φίλους του ποδοσφαίρου που είναι συνδρομητές σε παράνομες υπηρεσίες IPTV. Στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης, η ιταλική αστυνομία τερμάτισε τη δραστηριότητα 13 υπόπτων που κατηγορούνται για τη διαχείριση παράνομων δικτύων διανομής αθλητικού περιεχομένου. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πελάτες έχασαν το σήμα τους, μετά την παρέμβαση των ιταλικών αρχών.

Οι TF1,

M6 και beIN Sports είναι οι τρεις πάροχοι που μεταδίδουν το Euro 2024 και τους αγώνες της εθνικής ομάδας της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Για να παρακολουθήσουν όλους τους αγώνες, οι φίλαθλοι πρέπει να εγγραφούν στο beIN Sports, που κατέχει όλα τα δικαιώματα μετάδοσης.

Αντί να πληρώσουν, μερικοί λάτρεις του ποδοσφαίρου στρέφονται στο παράνομο IPTV ή streaming για να παρακολουθήσουν το Euro 2024, τόσο στη Γαλλία όσο και σε άλλες χώρες. Δυστυχώς για τους Ιταλούς φιλάθλους που αποφάσισαν να στραφούν σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, η αστυνομία εντόπισε πρόσφατα 13 υπόπτους που κατηγορούνται για παροχή πειρατικών υπηρεσιών IPTV, μπλοκάροντας την πρόσβαση σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες τους στη γειτονική χώρα.

H διεύθυνση της ιταλικής αστυνομίας που ασχολείται με τον αθλητισμό, πραγματοποίησε σε "επιτόπιες και ψηφιακές έρευνες" σε όλη τη χώρα, με στόχο να σταματήσει τη δραστηριότητα 13 πιθανών διαχειριστών πειρατικών IPTV. Αυτή η αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά τη διάρκεια του Euro 2024 φέρεται να προκάλεσε απότομη διακοπή της μετάδοσης για 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους που ήταν συνδρομητές σε παράνομες υπηρεσίες IPTV.

Η ιταλική αστυνομία εξηγεί ότι οι ύποπτοι λειτούργησαν με καινοτόμο τρόπο, εξάγοντας τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης που απαιτούνται για την "καθαρή" προβολή όλων των καναλιών και προγραμμάτων των κύριων παρόχων, τα οποία στη συνέχεια μεταδίδονταν μέσω εικονικών διακομιστών που φιλοξενούνταν σε εθνικούς και ξένους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Προφανώς, οι κάτοχοι των δικαιωμάτων ανακουφίστηκαν μετά την επιτυχία της επιχείρησης, αρχής γενομένης από τη Sky Italia, που είχε υποβάλει καταγγελία. Από το 2022, η ιταλική αστυνομία έχει προχωρήσει σε σειρά επιτυχημένων ενεργειών προκειμένου να περιορίσει τη δραστηριότητα των παρόχων πειρατικών IPTV.

Άγνωστο παραμένει επί του παρόντος τι είδους κυρώσεις θα επιβάλει η ιταλική δικαιοσύνη στους διαχειριστές που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας επιχείρησης. Πάντως, εκτιμάται ότι θα είναι βαριές καθώς το όλο πλαίσιο είναι αυστηρό. Ενδεικτικά, οι απλοί συνδρομητές σε αυτού του είδους τις υπηρεσίες ενδέχεται να τιμωρηθούν από την ιταλική Αρχή Διασφάλισης Επικοινωνιών με πρόστιμα τα οποία μπορούν να αγγίζουν κατά περίπτωση ακόμη και τα 5.000 ευρώ. Επομένως, οι διαχειριστές παράνομων υπηρεσιών με εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα