Δισεκατομμυριούχος που θα μετείχε σε πτήση της SpaceX γύρω από τη Σελήνη αποσύρεται, μετά από διαδοχικές καθυστερήσεις

16:06 5/6/2024 - Πηγή: Insomnia

"Δεν μπορώ να σχεδιάσω το μέλλον μου με αυτή την κατάσταση".

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα σχεδίαζε άλλοτε να οδηγήσει οκτώ καλλιτέχνες σε μια πτήση γύρω από τη Σελήνη, επιβαίνοντας στο Starship της SpaceX. Πλέον, όμως, με το Starship να παραμένει στο στάδιο της ανάπτυξης και την πτήση να έχει ήδη αναβληθεί επ' αόριστο, ο Μαεζάβα ανακοίνωσε τη ματαίωση του σχεδίου.

Ο λογαριασμός στο Χ που δημοσιοποιεί πληροφορίες για την πτήση, με την ονομασία dearMoon, προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια

ο ίδιος ο Μαεζάβα το επιβεβαίωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό. Σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι είχε υπογράψει το 2018, περιμένοντας πως θα πετούσε μέσα στο 2023, όμως "παραμένει αβέβαιο το πότε θα μπορέσει να εκτοξευτεί το Starship".

"Δεν μπορώ να σχεδιάσω το μέλλον μου με αυτή την κατάσταση", συμπλήρωσε ο Μαεζάβα. 

Ο Μαεζάβα ανέφερε επίσης πως αισθάνεται "απαίσια που υποχρέωνε τα άλλα μέλη του πληρώματος να περιμένουν". Μεταξύ των συνεπιβατών του, είχε επιλέξει τον DJ Στιβ Αόκι, τον κινηματογραφιστή Μπρένταν Χολ, το μουσικό Τσόι Σενγκ Χιούνμ και το YouTuber Τιμ Ντοντ.

Ήδη από το Νοέμβριο του 2023 ο Μαεζάβα είχε ανακοινώσει ότι η πτήση είχε αναβληθεί επ' αόριστο, λίγες ημέρες πριν τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του Starship, η οποία κατέληξε σε έκρηξη του διαστημοπλοίου, λίγο μετά την απογείωση. Η SpaceX σχεδιάζει την τέταρτη δοκιμαστική πτήση για τις 5 Ιουνίου, όμως όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το Ars Technica, το φιλόδοξο διαστημόπλοιο βρίσκεται ακόμη "στην αρχή ενός ταξιδιού γεμάτου τεχνικές προκλήσεις".

Ενδεχόμενοι λόγοι για τη ματαίωση του εγχειρήματος θα μπορούσε, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, να είναι η στροφή της SpaceX στην ανάληψη κρατικών συμβολαίων, αλλά και η πορεία της περιουσίας του Μαεζάβα, που έχει περιοριστεί στο μισό αυτής που ήταν το 2018 (αν και παραμένει πάνω από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια). Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος είχε βρεθεί ήδη μία φορά στο παρελθόν στο διάστημα, όταν ταξίδεψε με το ρωσικό Soyuz και προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου παρέμεινε επί 12 ημέρες, το 2021.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα