Πέντε άτομα καταδικάστηκαν ως διαχειριστές κλώνου του Netflix που περιείχε άφθονο πειρατικό υλικό

Τα μέλη της ομάδας πίσω από το Jetflicks, παράνομη αντιγραφή του Netflix, βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με ποινές φυλάκισης.

Μετά από πολυετή προσπάθεια δίωξης ομάδας θιασωτών της πειρατείας, για την παράνομη φιλοξενία και μετάδοση χιλιάδων κλεμμένων τηλεοπτικών εκπομπών, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης κατόρθωσε να εξασφαλίσει μια σειρά από καταδίκες.

Σε ανακοίνωσή

του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι Κρίστοφερ Ντάλμαν, Ντάγκλας Κέρσον, Φελίπε Γκαρσία, Τζάρεντ Τζορέκι και Πίτερ Χάμπερ -οι πέντε διαχειριστές του παράνομου κλώνου του Netflix που λειτουργούσε με την επωνυμία Jetflicks- κρίθηκαν ένοχοι για πολλαπλές κατηγορίες παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αδικήματα τα οποία θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν τους καταδικασθέντες στη φυλακή. Οι πέντε άντρες (μαζί με τρία ακόμη άτομα) αντιμετώπισαν αρχικά κατηγορίες το 2019, όταν η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι λειτουργούσαν παράνομα υπηρεσία ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών σειρών, με τη δραστηριότητά τους να στοιχίζει εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για εταιρίες όπως οι Netflix, Amazon Prime και Hulu.

Έναντι μηνιαίας συνδρομής 9,99 δολαρίων, το Jetflicks παρείχε στους πελάτες του πρόσβαση σε κάτι περισσότερο από 180.000 επεισόδια διαφόρων τηλεοπτικών σειρών, τα οποία αρχικά είχαν κατεβάσει από διάφορες πειρατικές ιστοσελίδες, πριν τα μεταφορτώσουν στους ιδιόκτητους διακομιστές της εταιρίας, που βρίσκονταν στο Λας Βέγκας. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, το Jetflicks κατόρθωνε να εισπράττει εκατομμύρια δολάρια με το συνδρομητικό μοντέλο που εφάρμοζε, όμως καθώς άρχιζαν να πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες από τις εταιρίες διαχείρισης των πληρωμών αλλά και τα τηλεοπτικά στούντιο, η εταιρία επιχείρησε να ελιχθεί και να παρουσιαστεί σαν οργανισμός που εστίαζε σε αεροπορικό υλικό.

"Όταν οι καταγγελίες των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων και τα προβλήματα με τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών απείλησαν να γκρεμίσουν την παράνομη επιχείρηση, με τζίρο πολλών εκατομμυρίων, οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν το Jetflicks σαν μια εταιρία παραγωγής ψυχαγωγικού υλικού αεροπορικού ενδιαφέροντος", δήλωσε ο Ντέιβιντ Σάντμπεργκ, αναπληρωτής διευθυντής των γραφείων του FBI στην Ουάσιγκτον.

Μετά την καταδίκη του, ο Ντάλμαν βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης που θα μπορούσε να φτάνει τα 48 χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι καταδικασθέντες με ποινές φυλάκισης όχι μεγαλύτερες των πέντε ετών, όμως ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επιβολή των ποινών από το δικαστήριο. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα