Τίτλοι τέλους για το Game Informer

15:20 3/8/2024 - Πηγή: Insomnia

Μετά από 33 χρόνια, ένα από τα πλέον σημαντικά -και τελευταία εναπομείναντα- περιοδικά παρουσίασης βιντεοπαιχνιδιών παύει να εκδίδεται.

Αυλαία για το Game Informer, ένα από τα τελευταία περιοδικά του χώρου των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς κλείνει μετά από 33 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η διεύθυνση του περιοδικού, ιδιοκτησίας του GameStop. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kotaku, το σύνολο του προσωπικού απολύθηκε.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Χ, δεν δόθηκε κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον τερματισμό της λειτουργίας του περιοδικού. Το GameStop δεν έχει σχολιάσει

ακόμη την εξέλιξη αυτή. Τον περασμένο χρόνο, ο Ράιν Κοέν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του GameStop, ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι "κάθε έξοδο στην εταιρία πρέπει να περάσει από μικροσκόπιο και κάθε σπατάλη να εξαλειφθεί", σύμφωνα με εσωτερικό email το οποίο διέρρευσε στο Kotaku.

Το Μάρτιο, το Game Informer παρουσίασε τρόπο απευθείας συνδρομής στο περιοδικό, καθώς προηγουμένως οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να αποκτήσουν το περιοδικό είτε αγοράζοντας τα τεύχη μόνοι τους, είτε μέσω συνδρομής στο GameStop Pro

"Οικονομική δυσπραγία, απολύσεις, ακυρώσεις και λουκέτα έχουν επηρεάσει χιλιάδες δημιουργούς και παραγωγούς βιντεοπαιχνιδιών, καθώς και εκδόσεις όπως η δική μας, που αναδεικνύουν τα παιχνίδια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Ματ Μίλερ, στο ιστολόγιο του Game Informer, σχετικά με την ανακοίνωση αυτή. "Δυστυχώς, δεν αντέξαμε σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον".

"Μετά από 33 συναρπαστικά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων μοιραζόμασταν μαζί σας τις τελευταίες ειδήσεις, παρουσιάσεις και πληροφορίες από το διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο του gaming, με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε το κλείσιμο του Game Informer.

Από τα πρώτα χρόνια των adventures με pixels μέχρι τους τωρινούς, συναρπαστικούς εικονικούς κόσμους, αποτέλεσε για εμάς τιμή το να μοιραστούμε αυτό το απίθανο ταξίδι μαζί σας, τους πιστούς αναγνώστες μας. Παρότι τα πιεστήριά μας σταμάτησαν, το πάθος για το gaming που μαζί καλλιεργήσαμε θα συνεχίσει.

Σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε στην επική περιπέτειά μας και μακάρι οι δικές σας περιπέτειες στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών να μην τελειώσουν ποτέ".


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα