Γυάλισμα Μαρμάρων: Χρήσιμες συμβουλές και λύσεις για το γυάλισμα μαρμάρων

12:01 18/7/2019 - Πηγή: seleo
Βλέπετε τα μάρμαρα του σπιτιού σας παλιά και ξεθωριασμένα; Τότε η λύση είναι ένα επαγγελματικό γυάλισμα για σίγουρα αποτελέσματα.Στα περισσότερα από τα σπίτια που κατασκευάστηκαν τις περασμένες δεκαετίες,

επιλέγονταν το μάρμαρο ως επένδυση του πατώματος.Το μαρμάρινο δάπεδο παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα, αφού είναι ενιαίο,χωρίς αρμούς.Επίσης,είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και έχει αντοχή στο πέρασμα του χρόνου και στις φθορές που μπορεί να προκληθούν από τη χρήση του.

Ωστόσο, για να διατηρήσετε την όμορφη και γυαλιστερή όψη των

μαρμάρων του χώρου σας,είναι απαραίτητο να γίνεται συχνά γυάλισμα ή αλλιώς κρυσταλλοποίηση. Με τον τρόπο αυτό τα μάρμαρα σας θα αποκτήσουν μεταξένια όψη και θα φαίνονται σα να χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά.Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζετε για το γυάλισμα μαρμάρων.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαντήσεις.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη κρυσταλλοποίηση μαρμάρων;

Η κρυσταλλοποίηση μαρμάρων είναι το τελευταίο στάδιο του γυαλίσματος μιας μαρμάρινης επιφάνειας.Είναι σημαντική καθώς αναδεικνύει την επιφάνεια του πατώματος.Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρει γυαλάδα που διαρκεί αρκετό καιρό και αυξάνει την ανθεκτικότητα και την αντοχή των μαρμάρων.Γενικότερα, η κρυσταλλοποίηση συμβάλλει ώστε να μη φθείρονται και να μη καταστρέφονται εύκολα οι μαρμάρινες επιφάνειες.


Κρυσταλλοποίηση μπορεί να γίνει τόσο σε μαρμάρινα πατώματα όσο και στα μωσαϊκά.Δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία καθώς το χρονικό διάστημα που απαιτείται δεν είναι μεγάλο.Προσφέρει όμως αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής και ανανέωσης του χώρου.

Ποια είναι τα οφέλη της κρυσταλλοποίησης;


Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε διαδικασία τοποθέτησης ή συντήρησης των μαρμάρινων επιφανειών του χώρου σας; Εδώ θα βρείτε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η διαδικασία του γυαλίσματος.Πιο συγκεκριμένα,το γυάλισμα μαρμάρων:

Προσφέρει την αίσθηση καθρεπτισμού:

Μετά το γυάλισμα το μάρμαρο καθρεφτίζει,δημιουργώντας την αίσθηση καινούργιας και καθαρής επιφάνειας.

Σκληραίνει η επιφάνεια του μαρμάρου:

Με τη μέθοδο της κρυσταλλοποίησης σκληραίνει η επιφάνεια του πατώματος.Παράλληλα, ενισχύεται η αντοχή του σε φθορές που μπορεί να συμβούν είτε από το πέρασμα του χρόνου, είτε από τα έπιπλα μεγάλου βάρους που τοποθετούνται στο δάπεδο.

Είναι γρήγορη διαδικασία:

Το γυάλισμα μαρμάρων και η κρυσταλλοποίηση είναι σύντομες διαδικασίες.Μετά το πέρας της διαδικασίας το πάτωμα δεν γλιστράει.

Προσφέρει αντοχή στις δύσκολες συνθήκες:

Το αποτέλεσμα που προσφέρει το γυάλισμα δεν επηρεάζεται από τις δύσκολες συνθήκες όπως η αύξηση της θερμοκρασίας ή την υγρασία.

Ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία για το γυάλισμα μαρμάρων;

Το γυάλισμα μαρμάρων είναι μια διαδικασία σχετικά σύντομη και εύκολη, η οποία γίνεται από επαγγελματίες τεχνίτες που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.Υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το γυάλισμα,το τρίψιμο και τη κρυσταλλοποίηση των μαρμάρων.Τα εργαλεία αυτά είναι:

Μηχανή γυαλίσματοςΣβουράκι για γυάλισμα και τρίψιμοΓυαλόχαρτοΤροχόςΤριβείο

Το σωστό και αποτελεσματικό γυάλισμα μαρμάρων γίνεται από τεχνίτη με τη χρήση των ειδικών αυτών εργαλείων.Κάποια φθορά στα μάρμαρα,είναι πιθανό να καταστρέψει την επιφάνεια του πατώματος και να χρειαστεί άμεση αποκατάσταση.Αυτό είναι πιθανό να σας κοστίσει περισσότερο από όσο περιμένετε. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εμπιστευτείτε την εργασία σε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό με εμπειρία στο χώρο αυτό, ώστε να έχετε και το επιθυμιτό αποτέλεσμα.

Πώς να διατηρήσετε το πάτωμα σας γυαλιστερό;(h3)

Σύμφωνα με τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας καταγράψαμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις επιφάνειες σας αστραφτερές, σαν καινούργιες:

Κατά την εφαρμογή γυαλιστικών καλό θα ήταν να χρησιμοποιούνται πανιά.Επίσης, το δέρμα σαμπουά είναι πολύ χρήσιμο καθώς συμβάλλει τόσο στο γυάλισμα όσο και στη λάμψη του πατώματος.Η χλωρίνη καθώς και τα όξινα καθαριστικά καταστρέφουν τις μαρμάρινες επιφάνειες.Για το λόγο αυτό καλύτερα να αποφεύγετε την εφαρμογή τους στα μάρμαρα σας.Τα υλικά που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για το γυάλισμα είναι η σκόνη κιμωλίας,η σκόνη στόκου και άλλα ειδικά γυαλιστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και περιέχουν κασσίτερο.Θα βοηθούσε αρκετά αν πλένατε το πάτωμά σας με ζεστό νερό και κάποιο απορρυπαντικό ή πράσινο σαπούνι.

Παρόλα αυτά, είναι πιθανό να τα μάρμαρα να παραμείνουν θαμπά και να μην έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Όσες προσπάθειες και να κάνετε, το αποτέλεσμα που θα έχετε με κάποιον επαγγελματία για γυάλισμα μαρμάρων,θα είναι πιο εντυπωσιακό.Οι επαγγελματίες τεχνίτες μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς σκόνη και φασαρία.

Γιατί να επιλέξετε το MyConstructor.gr για το γυάλισμα μαρμάρων; (h3)

Το γυάλισμα μαρμάρων είναι μια εργασία που σίγουρα απαιτεί προσοχή και εξειδίκευση από μέρος του τεχνικού ώστε να έχετε το κατάλληλο αποτέλεσμα.Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία και την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να δώσουν ξανά στα μάρμαρα σας την αρχική τους λάμψη.Αν ψάχνετε για κάποιον τεχνίτη, ειδικό σε εργασίες γυαλίσματος και κρυσταλλοποίησης, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε κάποιον από τους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα