Μονόδρομος η νίκη του Αρη απέναντι στα Τρίκαλα

14:00 30/12/2017 - Πηγή: seleo

Επιστροφή σε θετικό αποτέλεσμα, μετά από τρεις συνεχείς ήττες στο πρωτάθλημα, θέλει σήμερα , υποδεχόμενος για τη 10η αγωνιστική της Basket League, τα Τρίκαλα (18.30), ο Αρης.

Στόχος που αποτελεί ανάγκη για τους Θεσσαλονικείς να επιτευχθεί, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να... ανασάνει βαθμολογικά και όχι μόνο. Στη σύνθεση

των «κίτρινων» για το παιχνίδι θα υπάρχει και εσχάτως αποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, Ομαρ Προύιτ, ο οποίος μετρά σχεδόν δύο μέρες παρουσίας σε ελληνικό έδαφος.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς τα Τρίκαλα είναι ενισχυμένα με την προσθήκη δύο νέων παικτών (σ.σ. Κανάτσεβιτς, Τέιμς) και την ενδεχόμενη επανεμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Είναι μια ομάδα με το στίγμα του προπονητή της, η οποία προσπαθεί να παίξει σε υψηλό ρυθμό, πιέζοντας στην άμυνα της και ταυτόχρονα να τρέξει στην επίθεση, ώστε να πετύχει εύκολους πόντους (σχεδόν το 20% των πόντων της σημειώνονται σε transition game). Η προσθήκη του Κανάτσεβιτς είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι εξαιρετικός πασέρ και θα δώσει ποιότητα και δημιουργία σε μια επίθεση, η οποία παρότι είχε κατεύθυνση και ταχύτητα, κάποιες φορές της έλειπε η εμπειρία και η σωστή απόφαση. Η πιθανή παρουσία του Σχορτσανίτη θα δώσει στην ομάδα ένα σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα, το οποίο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε», σχολίασε, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ Αρης στο διαδίκτυο, ο Σάββας Καμπερίδης.

Κατέληξε ο συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του Αρη, λέγοντας: «Δε θα πρέπει να σταθούμε σε καμία περίπτωση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Εχοντας ως βάση την άμυνα μας, θα πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας από το πρώτο δευτερόλεπτο ως το τελευταίο, κάτι το οποίο θα μας δώσει αυτοπεποίθηση και ρυθμό και στην επίθεση».

Ο Δημήτρης Φλιώνης, μέσω του blog του, στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ στο διαδίκτυο, ανέφερε, με τη σειρά του, για το αυριανό ματς: «Κοιτώντας το πρόγραμμα αγώνων στην αρχή της σεζόν, ξέραμε ότι αυτό το εικοσαήμερο που έρχεται θα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο και απαιτητικό. Έχουμε το παιχνίδι με τα Τρίκαλα και στη συνέχεια τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας, δυο για το ελληνικό πρωτάθλημα (με Πανιώνιο και Ρέθυμνο) και δυο για το Basketball Champions League (με Nanterre 92 και Telekom Baskets Bonn). Η αυριανή αναμέτρηση είναι η τελευταία για το 2017 και θέλουμε να κλείσουμε το έτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να ικανοποιήσουμε όσους μας στηρίζουν. Ξέρουμε ότι υπάρχει το 'πρέπει' της νίκης, το οποίο θέλουμε να λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο. Τα Τρίκαλα είναι μια απρόβλεπτη ομάδα, που στηρίζεται κυρίως στους ξένους της και σε κάποιους Έλληνες παίκτες. Έκαναν μάλιστα δύο προσθήκες στο ρόστερ τους το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στο πως θα ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα. Αυτές τις μέρες είχαμε την έλευση ενός καινούργιου παίκτη, τον οποίο προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε να καταλάβει που ήρθε, να εγκλιματιστεί στην ομάδα και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να και αυτός να προσφέρει. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί κάποιον χρόνο».

Πρόσθεσε ο γκαρντ του Αρη, επισημαίνοντας: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και θέλουμε στους επόμενους τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος με Τρίκαλα, Πανιώνιο, Ρέθυμνο και Κολοσσό να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε, ώστε να ανέβουμε βαθμολογικά και να κλείσει ο πρώτος γύρος, όπως θέλουμε.

Φέτος, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, όπου και με όποιον κι αν παίζεις, γι' αυτό η στήριξη του κόσμου είναι σημαντική και μπορεί να κάνει τη διαφορά στα εντός έδρας ματς. Θέλουμε να επανέλθουμε στις νίκες και να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση στους αγώνες που ακολουθούν, αρχής γενομένης από το Σάββατο».

Keywords
Τυχαία Θέματα