Χανιά: Στο δημοτικό συμβούλιου Χανίων οι γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου Βαρυπέτρου – « Τα παιδιά δεν είναι μπαλάκι»

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων έδωσαν ραντεβού σήμερα οι γονείς του δημοτικού σχολείου Βαρυπέτρου για να θέσουν τα ζητήματα του σχολείου τους.

Γονείς και μικροί μαθητές έφεραν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτημα της δημιουργίας δεύτερου τμήματος Α τάξης στο σχολείο τους καθώς και το θέμα με την μετακίνηση των τριών μαθητών. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στη σύνταξη ομόφωνου ψηφίσματος με το οποίο θα εκφράζουν την στήριξη τους στον αγώνα των γονιών του δημοτικού σχολείου Βαρυπέτρου.

Ο δήμαρχος

Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε μεταξύ άλλων για το ζήτημα ότι « σήμερα που μιλάμε ουσιαστικά το ζήτημα έχει λυθεί καθώς υπάρχουν δυο δασκάλες και τα τρία παιδιά βρίσκονται στο σχολείο του Βαρυπέτρου, τυπικά όμως υπάρχει ακόμα. Από πλευράς του δήμου ασκήθηκε πίεση τόσο προς τον γενικό διευθυντή του υπουργείου αλλά και στην διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Να τονίσουμε ότι υπάρχει και η δικαστική απόφαση που ορίζει ότι τα τρία παιδάκια θα παρακολουθούν το μάθημα στο δημοτικό σχολείο Βαρυπέτρου. Ωστόσο υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ακόμα επιχείρημα ότι αυτά τα παιδιά δεν είναι μπαλάκι. Κατανοούμε όλοι την ευαισθησία ενός παιδιού όταν ξεκινάει το σχολείο. Άρα το υπουργείο έχει ένα επιπλέον επιχείρημα να προσμετρήσει αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου και να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Περιμένουμε την τελική απόφαση από τον υπουργό γιατί έχουμε απευθυνθεί και εκεί. Παράλληλα να αναφέρω ότι θέσαμε επιπλέον στο υπουργείο το επιχείρημα ότι το σχολείο του Βαρυπέτρου θα γνωρίσει μια αύξηση τα επόμενα χρόνια και ας μην πειραματιζόμαστε φέτος με τρία παιδιά όταν τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει η ανάγκη δημιουργίας δεύτερου τμήματος.

Με τη σειρά του κ. Τάσος Αλόγλου ανέφερε ότι « το συγκεκριμένο πρόβλημα από την πρώτη μέρα μου γνωστοποιήθηκε και βρίσκομαι σε επικοινωνία με την πρόεδρο της κοινότητας. Δεν αφορά μονάχα το σχολείο του Βαρυπέτρου αλλά πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα. Θυσιάζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης για να πετύχουμε στόχους και να μειωθεί το κόστος της εκπαίδευσης. Να τονίζουμε ότι υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό ότι αυτά τα παιδιά έρχονται από την ευρύτερη περιοχή οπότε συνεχίζουν να έχουν τους φίλους τους στο δημοτικό. Ομόφωνο ψήφισμα βγήκε από το δημοτικό συμβούλιο σε προηγούμενη συνέδριαση ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων. Πολύ σωστά έγιναν οι κινήσει που κάνατε. Το σχολείο του Βαρυπέτρου είναι ίσως το μόνο σχολείο που έχει ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα. Ο επιπλέον δάσκαλος θα είναι μόνο για τα τρία παιδιά. Επειδή πλέον η υπόθεση έχει πάει στα δικαστήρια το υπουργείο έχει μια στάση πιο μαλακή.

Νωρίτερα σήμερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Βαρυπέτρου αναφέρουν ότι «άλλη μια μέρα οι γονείς του Βαρυπέτρου συναντιόμαστε έξω από το σχολείο.

Για 6η συνεχόμενη μέρα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων συνεχίζει μια ακατανόητη συμπεριφορά. Ενώ μετά τη δικαστική απόφαση έχει σταλεί δεύτερη δασκάλα για την Α’ Δημοτικού, το τμήμα των 28 παιδιών σπάει στα δύο, αλλά με μη σταθερή σύνθεση. Δηλαδή στα δύο τμήματα των 14 μαθητών δεν μοιράζονται κάθε μέρα οι ίδιοι μαθητές. Ένα διαρκώς ασταθές περιβάλλον για μικρά παιδιά που πάνε πρώτη φορά σχολείο και μεγάλη δυσκολία για τις δασκάλες να δουλέψουν και να προετοιμάσουν το μάθημα. Και όλο αυτό μετά από μια σειρά παραβιάσεων και καθυστερήσεων που έχουν αναδειχθεί σε προηγούμενα Δελτία Τύπου!

Παρασκευή 20-09, στις 3:30 θα παραβρεθούμε στο Δημαρχείο, όπου θα ζητήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί το θέμα το δικό μας. Θεωρούμε ότι είναι στιγμή να τοποθετηθούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης, για ένα θέμα που εκτός από γονείς, μαθητές και δάσκαλους του Δημοτικού Βαρυπέτρου, αφορά το σύνολο των πολιτών και των θεσμικών φορέων των κοινοτήτων της περιοχής μας και που φτάνει να αφορά και πέρα από τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών μας, στην ίδια την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Δεν μπορεί να αγνοείται πια το δίκιο μας!»

Keywords
Τυχαία Θέματα