Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου για την κατολίσθηση πρανών κοντά σε σχολεία: «Ευτυχώς που ήταν. Σάββατο»

«Ως από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα το πρωί του Σαββάτου, με την κατολίσθηση ενός κομματιού του πρανούς του οικοπέδου των δύο σχολικών μονάδων του ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου και ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου. Στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και αρκετές ημέρες εκτελούνταν εργασίες διάνοιξης του δρόμου χωρίς όμως να υπήρχε η πρόβλεψη για έγκαιρη αντιστήριξη σε όλο το πρανές, με αποτέλεσμα την κατολίσθηση ενός μέρους του. Περιμετρικά του πρανούς βρίσκονται δύο θερμοκήπια

και δύο παρτέρια των δυο σχολικών μονάδων όπου καθημερινά γίνονται τα εργαστηριακά μαθήματα του τομέα Γεωπονίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου καθώς και των μαθημάτων Γεωπονίας του ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου! Να σημειωθεί ότι οι δύο σχολικές εγκαταστάσεις κρίνονται ανεπαρκείς διότι δεν μπορούν καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ. Το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει για άλλη μια φορά ότι από πλευράς της πολιτείας επικρατεί η λογική «πάμε και όπου βγει», αδυνατώντας να εγγυηθεί ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς να γίνει άμεσα ενδελεχής έλεγχος των δύο σχολικών μονάδων προκειμένου να ελεγχθεί η στατικότητα του οικοπέδου και να γίνουν έγκαιρα οι εργασίες αντιστήριξης προκειμένου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στα δύο σχολεία. Παράλληλα, ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες από την πολιτεία για ανέγερση νέων, σύγχρονων σχολικών κτιρίων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής. Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις διευθύντριες και τους συλλόγους διδασκόντων των δύο σχολικών μονάδων προκειμένου να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο στην επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία με ασφάλεια καθώς και στην διεκδίκηση ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων.
Διεκδικούμε:

Αύξηση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ. Ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων δίνοντας προτεραιότητα στις ΣΜΕΑΕ. Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων. Αντισεισμικός – ηλεκτρομηχανολογικός έλεγχος των σχολείων. Σχολικά κτίρια που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μαθητών – εκπαιδευτικών».
Keywords
Τυχαία Θέματα