Η Κρήτη μπορεί να γίνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης – Πραγματοποιήθηκε το Energizing Greece στα Χανιά

Η Κρήτη έχει τις δυνατότητες να αξιοποιήσει δυναμικές και χαρακτηριστικά που θα την καταστήσουν πρώτο τουριστικό προορισμό. Στο 5ο συνέδριο που πραγματοποίησε το Energizing Greece στα Χανιά με θέμα η «Κρήτη: Κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη», έγινε αναφορά μεταξύ άλλων στις προοπτικές επέκτασης της τουριστικής σεζόν, στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και στην ανάγκη να αποτελέσει κέντρο προσέλκυσης

επενδύσεων.

Η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε δυο παράγοντες σημαντικούς για την ανάπτυξη του τουρισμού κυρίως στο ξενοδοχειακό τομέα: «Οι ιδιώτες επιχειρηματίες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά σε υποδομές ξενοδοχειακές αλλά και εστίασης. Χρειάζονται δύο πράγματα, η απόλυτη και αυστηρή τήρηση των κανονισμών και η ύπαρξη καλά αμειβόμενων εργαζόμενων που σημαίνει επιτυχία στην επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις στα Χανιά έχουν τη δυνατότητα στην πλειοψηφία τους να αμείψουν τους εργαζομένους τους καλύτερα. Ο ευτυχής εργαζόμενος προσφέρει. Είμαστε σε καλό δρόμο, μας ζηλεύουν! Μέσα στον Απρίλιο όλοι πρέσβεις της Ε.Ε. θα είναι στα Χανιά για να δουν αυτόν τον νόμο που αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς!»

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη δήλωσε: «Να αναδείξουμε ότι ο τόπος μας είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός αρκεί να γίνουν κάποιες επιπλέον ενέργειες όπως πχ να συνδέσουμε τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα, να τον αναδείξουμε ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό και να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο στο φθινόπωρο και τον χειμώνα. Έχουμε όλες τις δυνατότητες μιας μεγαλύτερης τουριστικής, αναπτυξιακής προοπτικής. Η επέκταση της σεζόν δεν είναι μόνο κυβερνητική πολιτική αλλά είναι και στο δικό μας χέρι να “πουλήσουμε” ένα προϊόν τέτοιο που να επεκτείνεται και στους υπόλοιπους μήνες του χρόνου».

Η πρώην Γ.Γ. υπουργείου Πολιτισμού επεσήμανε τη δυνατότητα που έχει η Κρήτη και τα Χανιά ειδικότερα να προσελκύσουν θαλάσσιο τουρισμό: «Τα Χανιά συνοψίζουν την εικόνα της στρατηγικής της χώρας που είναι να έχουμε 365 μέρες τον χρόνο τουριστική ανάπτυξη. Αν σε έναν τομέα, τα Χανιά έχουν περιθώριο ανάπτυξης, αυτός είναι ο θαλάσσιος τουρισμός. Χρειαζόμαστε περισσότερες μαρίνες, καλύτερες υποδομές, για θέσεις ελλιμενισμού και yaghting. Αυτή τη στιγμή ο θαλάσσιος τουρισμός εκπροσωπεί το 1,5% του ΑΕΠ μας και έχουμε τη δυνατότητα ως χώρα να πρωτοπορήσουμε και να φτάσουμε νούμερο 1 όπως και στη ναυτιλία»

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι: «Η Κρήτη είναι πάντα στο κέντρο και θέλει μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι των επενδύσεων, δηλαδή χρειαζόμαστε περισσότερη εξωτερίκευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Ευρώπης – Πραγματοποιήθηκε, Energizing Greece, Χανιά,kriti, evropis – pragmatopoiithike, Energizing Greece, chania